Vimmel och vardag Mingle and monday

Reflektioner, mest vardagliga, genom en glugg. Inlägg när andan faller på

Den smala vägen.........

När man färdas i den södra delen av Sverige kan man inte undgå att se spår av banvallar här och där. Oftast kan man i landskapet se en linje eller en buskallé som letar sig genom landskapet och som rätt som det är upplöses i ingenting. Före detta järnvägsknutar med lokstall och en stationsbyggnad eller en träbyggnad med lastkaj där godset lossades och lastades kan kännas igen om man tittar noga. Rester av en kortlivad småskalig infrastruktur som band ihop landsändar och människor och som satte fart på ekonomi och höjde välståndet.  Smalspår, alltså spår med en spårvidd mindre än 1435 mm finns det inte så mycket kvar utom Roslagsbanan som är igång och så några museibanor förstås. Dagens biltrafikforskning försöker bygga automatiska system med bilkonvojer, biltåg, för att optimera och säkra transporter och säkerhet. Att återvinna det gamla småskaliga nätet av banvallar och bygga nya smalspår är kanske en utopi....

 men det finns moderna rälsbussar på smalspår.

Mellan Cartagena och ut till badorten Los Nietos vid Mar Menor går rälsbussar på smalspår. Inte så många resande dock sent dagen före nyårsafton.

Badorten är inte så befolkad så här års.

/MA

Postat 2015-02-07 10:13 | Läst 3354 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

En duo på Ocean

Kattegatt är en liten ocean. Intill denna ocean ligger en restaurang vid namn Ocean! Årets premiäröppning med musikuppträdande hölls igår. Min yngste var med. För några år sedan ja sådär 5-6 år sedan fick min yngste en "lär dig självkurs" i gitarrspelning i julklapp. Undan för undan så har det här växt. I lördagskväll hade han och hans spelkamrat en första spelning, nja kanske inte den allra första men den första som annonserats ut och fått lite lokal uppmärksamhet både i lokalpressen och lokalradion. Fyra egna låtar skulle de prestera utöver fyra andra låtar. Veckorna innan har bestått av mycket träning och låtskrivande.

 I de övre tonåren är sängbäddning inte något som står högt på "att göra listan".

Överraskningen var stor när de på hemväg från skolan upptäckte att de var affischnamn. Ja, en viss stolthet fanns nog med också och lite nervositet. När vi, de närmaste, skulle boka bord visade det sig att det var fullbokat. Nervositeten steg ytterligare någon grad och inte bara hos de som skulle uppträda.

Sittplatser fick vi till slut och det blev ett bra framträdande!

/MA

Postat 2015-02-01 16:31 | Läst 2032 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera