Vimmel och vardag Mingle and monday

Reflektioner, mest vardagliga, genom en glugg. Inlägg när andan faller på

Luriga november är i antågande

Sista, eller näst sista dagen att skifta till vinterhjul här i söder. Kom på att jag hade en fotosejour i en trädgård en mörk vinterkväll för nästan två år sedan. En kamrat till den yngste sonen har en stor trädgård. Inget makrofotande i trädgårdens vintergrönska men några experiment med blixt och LED-lampa blev det.

Det blir normalt ingen snövinter här nere förrän i januari. Så vintermörkret blir ganska påtagligt. I närmaste byn i socknen är det ljusfest i några dagar runt 2 november. Gårdsbutikerna och konsthantverkarna håller öppet i mörkret.  En bryggare bjuder till och med på hembrygd öl. Mörkt öl? Vi skall hänga på den festen från vårt håll. Inget öppet hus med fika eller erbjudande om att handla konsthantverk. Jag skulle ju förstås kunna erbjuda konst-iga bilder i part och minut. Ha en bildprojektor som med laser visar bilderna mot molnundersidorna. Om det nu blir mulet. Då skulle hela socknen kunna se bilderna. Troligast är väl att grannens vägg, som är hyfsat vit, får vara bildyta i så fall. Det prekära är att de har ett litet fönster åt vårt håll. En del av bilden kommer stråla genom grannens hus och projiceras på nästa grannes hus och det är inte vitt. Skärpan blir dessutom dålig på nästa grannes hus. De brukar dessutom lägga sig tidigt så det skulle nog bli en dålig grannsämja. Å andra sidan får de en nattbio som heter duga. Nu vi vill inte stöta oss med grannarna, så vi håller till godo med vanliga ljusslingor tills helgen är över och bilderna finns ju kvar. 

Nej, det är inte svågerns bil. Det fanns en bilhandlare som hette så. Sannolikt nu lika rostig som bilen. 

/MA

Postat 2019-10-30 21:03 | Läst 2527 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Fotomaraton igen!

Ligger inte riktigt i fas med inläggen, tidsmässigt, men man kan ju ha en retrospektiv inställning till detta och vips blir det färsk historia. Denna gång ägde fotomaratonet rum i Varberg och till och med på World Photography Day, den 19 augusti i år. Något som hade gått mig spårlöst förbi om jag inte sett det av en händelse på Instagram. Å andra sidan "no big deal".  Fem teman på tre timmar var uppdraget: Mask, olikhet, kluven, porträtt och känsla. Läste instruktionen lite slarvigt och upptäckte efter halva tiden att det skulle vara liggande bilder, inte stående. Fick göra nya försök på porträtt. Hade nog gjort det ändå, då jag inte kände mig riktigt nöjd. Men man tager vad man ser och associerar med när man går förbi. Så någon av de bilder jag refuserade kanske kunde platsa i en blogg.

Speglingar på affischmonterns glas 0ch affischen bakom glaset samt undertecknad i aktion. Skulle sänkt kameran och fått med mitt eget ansikte. Då hade det kunnat bli ett självporträtt i Vivian Maier-stil.  

Vernissage på Varbergs fästning 1400 på söndag! 

/MA

Postat 2017-09-07 22:27 | Läst 2865 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera