Vimmel och vardag Mingle and monday

Reflektioner, mest vardagliga, genom en glugg. Inlägg när andan faller på

Dags att torka löken!

Om man har odlat vill säga. Lyckades till slut att få en skörd av vitlök. Har provat tidigare under åren genom att på höstkanten sätta klyftor av en köpt vitlök. Det borde ju gå, kan man tycka. Men icke sa Nicke. Det "bidde" ingenting av det. Hustrun köpte riktig sättlök och si, då blev det något. Inte världsrekord i storlek men väl så smakliga. Det fantastiska är att de signalerar när de är mogna. Toppen på blasten böjer sig och hänger ner i en båge. Då är det dags att ta upp dem och låta dem torka. Därefter skall man fläta ihop lökarna, blasten alltså. Har aldrig varit bra på flätor så den delen finns risk för att frugan får ta. Kanske kan man också permanenta blasten, vad vet jag. Några rödlökar följde med, små de också. Får gödsla nästa år.

Fortsätter att hämningslöst använda fotoappen till mobilfånen. Tycker det blir riktigt bra, om jag får säga det själv. I alla fall lite spännande och inte så förutsägbart. Bilden blir lite mer än ren dokumentation och man tänjer på bildsynen, åtminstone tror jag det. Det som syns till vänster i speglingen är den sönderblåsta fasadflaggan som otroligt nog med hjälp av vinden kan kränga sig över stången. Fattar inte hur men det sker med vindens hjälp. Hade aldrig fått med den speglingen om jag använt ett polarisationsfilter på den ordinarie DSLR:en. 

/MA

Postat 2017-08-15 23:19 | Läst 1991 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Mammons tempel och bildtrender

Besökte Hyllie och Malmö i helgen. Inte för Emporias (Mammons tempel) skull eller Prideparadens skull eller det vackra vädrets skull utan för att se vinnarbilderna i Malmö fotomaraton 2017. Om jag vann något? Nej, har inte läst boken och har nog en traditionell bildtolkning, men ícke förty är det en rolig övning att deltaga OCH man får till sig något av bildtrenderna just nu. "Svartvitt rules", kan man nog säga! Samt att kanske inte göra den mest uppenbara tolkningen, (då blir det många med samma motiv). Lite politiskt korrekt tror jag också det skall vara. Serien, (12 bilder med 12 teman: Malmö fotomaraton, hårt/mjukt, abstraktion, fast, något att prata om, modet, skruvat, tron, lätt, sanning, solnedgång, det är tanken som räknas) på första plats var alla svartvita bilder. I serien på andra plats fanns det en bild i färg och i den serien som kom på tredjeplats var alla bilder i färg.  Etappsegrarna hade lite mer spridda gracer; fem av tolv bilder var svartvita.  På Malmö fotomaratons hemsida kommer alla serier att läggas upp har de lovat. Ett alltigenom trevligt och väl genomfört arrangemang.

Vinnande serien.

Andra pris

och tredje.

 Samt

etappvinnare.

Mammons tempel då? Lådor på lågkant, högkant och mycket glas.  Att vandra omkring i det relativt koncentrerade området gav faktisk lite internationell känsla.

Emporiaentrén från stationstorget med blicken riktad uppåt.

Entrén från parkeringssidan.

och lite grand mitt i området.

Alla bilder är tagna med mobilfånen och med något filter.

/MA


Postat 2017-08-08 11:36 | Läst 2735 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera