** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **

Vimmel och vardag Mingle and monday

Reflektioner, mest vardagliga, genom en glugg. Inlägg när andan faller på

Urbana skuggor och reflektioner!

Som den uppmärksamme läsaren säkert lagt på minnet gillar jag att strosa omkring i Västra hamnen i Malmö när jag är där. Se här om det mot all förmodan kan ha missats.

Kockums gamla byggnader ersätts med andra och en del renoveras och vårsolen bleker ut!

Allt andas ju inte nostalgi eller nytänkande. En del är bara skuggor av det nya.

Medan en del verkligen är nytt nu.

Nedbrytningsmekanismerna har flyttat ut till det som står näst itur att brytas ner eller är det vandalerna som bara flyttat ut? 

/MA 

Postat 2018-03-24 07:14 | Läst 2813 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Sent, men bättre sent än aldrig...

skulle nog kung Bores belackare kommenterat det lokala vädret på den fläck där jag för det mesta vistas. Bara lite lätt vitt puder någon frostig dag men plusgrader under hela vintern fram till för några veckor sedan. Efter två veckors minusgrader så började isen lägga sig mellan stenarna i havsstranden och vips ändras landskapet och blir nästintill svartvitt. Det är uppemot +6-7 Co på dagen så den kommer inte att vara så länge, senvintern alltså.

Ingen har lagt sin badrock över bänken ännu i år.

 Svinbonden har byggt upp lagret i tankarna och nu skall det ut på åkrarna. Sånglärkorna flyttar sig till grannåkern och fortsätter att kivas om revir.

Nej det här är ingen "fejkad" nyhet. Våren tycks vara på väg!

/MA

Postat 2018-03-07 14:08 | Läst 2202 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Pssst.....var i Pest.

Buda låg på andra sidan ån, floden, är kanske mera adekvat. Mer snö där när vi landade än det var när vi åkte från Halland. Lite dragigt nere vid Donaustranden. Tog inte med någon DSLR då det är lite strängare fotoregler här, men det verkar som om turistfotograferandet inte påverkas alls. Gatufoto kan knappast idkas här om man skall följa deras regler om att den avbildade först skall godkänna att man trycker på avtryckaren. Det blir svårt att ta miljöbilder. Mobilen fick vara mitt bildverktyg den här gången. Nu verkade det som att ingen egentligen brydde sig. I saluhallen var det flera besökare som tog miljöbilder och då kan man bara inte undvika att få med någon i folkvimlet. Kanske var det turister som inte kände till reglerna. 

Kiosk intill Corvin mozi, biografbyggnad intill hotellet. Eladó betyder till salu.

Kollektivtrafiken är ett smidigt maskineri och det är dessutom gratis för pensionärer från EU. Sympatiskt! Överhuvudtaget verkar man ha en vänlig och respektfull attityd till folk med rynkor och grått hår. Turismen är nog viktigare än åldern.

En av utgångarna från den centrala saluhallen.

I någon broschyr fanns det ett erbjudande om att vara med en professionell fotograf som kunde delge sina kunskaper och visa på platser där man kunde fotografera de vackra vyerna. Så hur tillämpas regeln?

I centrala Pest fanns många små kaféer med centraleuropeisk miljö.

En vrålfika gjorde snålblåsten uthärdlig när den drog längs gatorna i de gamla kvarteren.

I en port på järnvägsstationen dök det upp en gubbe samtidigt som jag tryckte av. Han vände på klacken och gick ut och kom tillbaka direkt. Uppenbarligen så ville han vara modell för någon sekund, men vetskapen om regeln skapar osäkerhet. Tänk så lätt det är att ifrågasätta ett intresse!

Postat 2018-03-02 19:28 | Läst 1898 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera