Vimmel och vardag Mingle and monday

Reflektioner, mest vardagliga, genom en glugg. Inlägg när andan faller på

Överhört

Var i storstan igår. Hjälpte yngste sonen att storhandla i storbutiken. Väntade vid utgången till kassorna. Det var stor kö och jag kunde inte låta bli att lyssna på ett par medelålders herrar som diskuterade livsmedelspriserna. En magerlagd man i jeans och täckjacka med en stickad mössa nerdragen över huvudet och en storväxt man med en toppluva placerad på huvudsvålens övre delar, jämförde priset på de varor de handlat. Båda stod med mobiltelefonens kalkylator i högsta hugg. Samtalet gled in på nödvändiga förnödenheter som toalettpapper. Den magerlagde hävdade att kilopriset på en bal toalettrullar var lägst i denna storbutik. Han hade kontrollerat, 7 kr kilot, och var stolt över sin upptäckt. Medan den storväxte ansåg att antalet rullar i balen var ett mera riktigt mått. Antalet meter i rullarna var avgörande påstod den storväxte, men menade på att papprets mjukhet och motstånd mot penetration av fingrar vid användning var en väsentlig egenskap som inte fick förringas. Kilopriset talade bara om tyngden av pappret. Mycket papper för pengarna garanterar rätt funktion ansåg den magerlagde och räknade intensivt på mobilens kalkylator. 

Med dignande varuvagn passerade vi ut ur storbutiken. Centralt placerad, mitt för utgången, fanns tillhörigheterna till arbetsplatsen som insamlaren av monetära allmosor hade lämnat. Han var tillfälligt på besök någon annanstans får vi tro. 

Karlatornet går mot sin fullbordan. Nordens högsta byggnad. Högre än Kaknästornet. Kommer höjdgränsen för när en bild måste granskas av en myndighet att förändras? När Kaknästornets restaurang invigdes ökade höjden för vilket ett taget fotografi inte behöver granskas från 100 m till 110 m. Ett litet fik (Skybar) på toppen av Karlatornet skulle kunna innebära att reglerna ändras. Mobiltelefonerna blir bara bättre och bättre. En berusad barbesökare kan lätt ta en bild av hamninloppet med stabiliseringsfunktionen på. Å andra sidan kommer man nog att kunna lämna in telefonen i receptionen på våning 1 eller med hjälp av AI störa ut bilder tagna åt speciella håll.

/MA

Postat 2023-03-12 13:30 | Läst 1142 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera