Vimmel och vardag Mingle and monday

Reflektioner, mest vardagliga, genom en glugg. Inlägg när andan faller på

Söndagsstart

En inte helt fel start på söndagen: En smoothie på nässlor, päron och morötter, en kopp kaffe och SvD. (Smoothien på bilden har rödbetor istället för nässlor).
Har sedan flera år helgprenumererat på SvD. Bara helger? Ja, och bara söndagar. Hinner inte på vardagar; att läsa tidningar eller tidningen. Hade DN under sommarsemestern förr om åren, men det blev för mycket ”mellanmjölk” och trots semester blev det inte tid till att läsa på vardagar. Visserligen är båda tidningarna stockholmscentrerade när det gäller nyheter, men de kan man hoppa över, stockholmsnyheterna alltså, och på helgerna är det mest annat som publiceras. Vad som är märkligt är att det finns inte något distributionsställe i Falkenberg. Ska man köpa ett lösnummer är det Varberg eller Halmstad som gäller och det för ett nyhetsorgan som skall anses vara rikstäckande, eller har man ruckat på den självuppfattningen, så att man nu bara är tätort > 50 000-täckande. Papperstidningar lär väl försvinna och det återstår snart bara att läsa på kartongerna som kommer till boxarna på paketutlämningsställen.  

Har nu praktiserat smoothies eller snarare frukt-, grön- och rotsaksgröt i två och ett halvt år till frukost och det blir bara bättre. Nu, så här års, kommer också det kryddgröna till. Variationerna är oändliga, men utan kaffe är det alltför påvert.

Och bada kan man göra i det här vädret!

/MA

Postat 2024-05-19 14:23 | Läst 345 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera