Vimmel och vardag Mingle and monday

Reflektioner, mest vardagliga, genom en glugg. Inlägg när andan faller på

Nu är det dags!


Ja, inte riktigt. Först var det det! Kom ett brev om att nu är det dags! I lokalblaskan kom någon dag senare samtidigt en helsidesannons om att det inte var dags för åldersgruppen som angavs i brevet, men snart. Förmodligen om en vecka. Beroende på. Sedan, efter några dagar, kom ännu en helsidesannons om att det är dags för de som är minst tio år äldre. Efter det skall det vara dags, men bankid måste man ha. Det behövde man inte först och läsa på vad som gäller på 1177 skall man göra så det inte blir fel.

Törs man ringa och boka tid nästa vecka utan att bli fuskare? Bli uthängd i Saftonbladet eller Sexpressen! Kan man få tid även om det inte nu är tid, ännu?

När är det rätt tid om man nu är i rätt tid?

Vinner man tid om man bokar i tid eller hinner mutationerna före? 

Vintern övergick snabbt till vår. Inte helt fel. Vädret verkar följa mönstret i den här landsändan. Inga vädermutationer egentligen. Skrämmande varmt i andra landsdelar men här: ungefär som vanligt.

Fika igen i båttom (!) hamn.


I väntan på tid kan dimman avnjutas i väntkuren. Det blir tyst i dimman och allting verkar vara större och närmare. Beror det på att aktiviteterna minskar eller dämpar kondenserade vattendroppar ljuden mera än klar luft och ger dimman en skenbild av storleken? I kameran märks ingen skillnad.

Postat 2021-02-28 22:18 | Läst 1395 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Vårvinter?

Redan?

 

Dagsmejan börjar sätta in sina attacker. ”Öfsadrôpet” skapar istappar lite varstans och det går att sitta någon minut i solgasset med en kopp kaffe.

 

Isen ligger långt ut mot holmarna i Göteborgs norra skärgård. Isjakter har kommit fram och färdas långsamt utefter iskanten i det som är mera stiltje än bris.

I mellersta Halland så är det ingen skärgård att tala om så isen ligger 50 m ut och sedan är det issörja uppemot 300 m från stranden. Högtrycket lugnar havet.

En och annan sädesärla försöker övervintra liksom forsärlor och storspovar. 

Men några klarar inte det överraskande vintervädret.

/MA

Postat 2021-02-14 23:14 | Läst 950 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera