Reflektioner, mest vardagliga, genom en glugg. Inlägg när andan faller på

Tankar i Granada (del 3) Albaicín

En så kallad huvudingång till "Gamla stan" i Granada är Puerta Elvira. En murad stadsport med tillhörande Plaza. Bilden visar Plazan i kvällsregnet. Man kan nå den gamla stadsdelen via gränder från paradgatan Gran Via de Colón också. En turistfälla om man så vill.  Stadsplanen är påfallande arabisk med ett gytter av gränder och gångar mellan husen. Många restauranger och mindre stråk med arabiska basarer.

Vi fastnade för en marockansk restaurang med låga bord och stolar men med mjuka soffor och mycket kuddar. Tror att de var den glada färgsättningen som vi egentligen fastande för. Frugan blev nästan bryskt manövrerad från stol till soffa av kyparen men vi fann oss i detta utan att förstå anledningen.

 Promenader i gränderna var lite suggestiva. Folk kom hem efter arbetet. Påfallande ofta så vände den framförvarande sig om när jag hamnade några steg bakom och jag vände mig också om när någon hamnade bakom mig. 

/MA

Inlagt 2016-12-01 01:05 | Läst 1709 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Där skulle jag vilja smyga runt på natten med min Hasselbladare. :)
Jag besökte Granada 1984, fast inte när det var mörkt. :)
Svar från Mats Axelsson 2016-12-01 22:41
Ja verkligen suggestivt när det också regnar. Blänket i gatstenen och dunklet blir intressanta ljusspel! Tror inte stöldrisken är större där än i gränder i största allmänhet!
/MA