Reflektioner, mest vardagliga, genom en glugg. Inlägg när andan faller på

Vi hade ju ändå kört över bron

när vi kom tillbaka till Kastrup efter Bedfordbesöket. Så varför inte göra som brukligt: Något nedslag i Danmark utan planering (planet landade hyfsat mjukt på Kastrup). Vi tog sikte på Själlands udde och inhandlade lite livsförnödenheter i utkanten av Roskilde på vägen upp mot "Odden". Erik med kameran såg vi inte till någonstans. Kanske var han hemma och skrev på sin blogg. 

När vi närmade oss Odden blev vi på det klara med att kanske kan det vara svårt att hitta logi så här sent på dagen i semestertider och reströttheten gjorde sig påmind.

Iphone genom vindrutan och mulet. Låg bildkvalité.

Temperaturen var närmare 30 C än 27 C, så vi vek av mot Nyköbing och Isefjorden.  Som alltid hittade vi dock logi. Danhostel i Annebjerg alldeles intill Odsherreds kulturhistoriske museum och Hempel Glasmuseum och mitt i ett landskap med spår av glaciärtiden. Det vill säga senaste istiden. Nu skall väl framhållas att detta på intet sätt verkade avkylande. 

Nikon FX

Vilket däremot rummets färgsättning gjorde. Verkade avkylande, alltså. Huset eller byggnaden, som användes som vandrarhem hade varit ett hem eller skola för "uartige piger".  Ett hus, byggt 1856, med salar, stort kök och en fantastisk tapet i vestibulen. Säkert två våningar hög och närmare fem, sex meter lång, kanske.

    Är det den svenske kungen Gustav II till häst? Får göra ett återbesök för att utröna saken!

En god natts sömn med lite småprat vid frukostborden i köket och så var vi på väg igen. Nu hemåt via färjan över Isefjorden.

Iphone

Ett badstopp i Rågeleje och sedan Helsingör- Helsingborg. Fortsatt badväder hemma!

/MA


Inlagt 2018-07-30 12:37 | Läst 1838 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Hej Mats.
Nej, jag såg dig inte när du passerade Roskilde :-)
Men jag är mycket bekant med områdena i Odsherred. Min bror bor i Rørvig, där jag antar att du tog färjan till Hundested? Jag hoppas att du njöt av resan på den själlandska "højderyg" (åsen) och att du undvikde de stygga tjejerna :-)
Härlig reportage.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Tack!
Vackra trakter! Vägen Annebjerg Straede i allén ner mot Isefjorden med de gamla strandvallarna som vägen "böljade" fram på. Frugan var med som "artig pige" ;-)
Smidig färja från Rörvig till Hundested.
/MA