Reflektioner, mest vardagliga, genom en glugg. Inlägg när andan faller på

Dagen efter ( lucka 1)

Det forna danspalatset, ja palats i landsändans bemärkelse, håller fortfarande öppet, men nu bara på söndagar och i ett annat namn. För gick järnvägen förbi här och stannade här. Enkelt att från medeldistans flockas kring dansbandens musik. Hänga lite i baren. Spana in lämplig partner. Smita ut och ta sig en tuting ur en gömd flaska eller om man var ett par; smita ut för att frottera sig med varandra bakom närmsta insynsskydd. Nu går järnvägen parallellt med motorvägen någon kilometer västerut och någon hållplats finns inte. Bruset från motorvägen räcker inte till att dölja en häftig andhämtning. Och det som saluförs nu skapar en annan sorts flåsighet.  

Bardisken finns kvar och dansmusik kommer ur radion som står på disken. Rester av familjebildningarna som några säkert började här säljs nu i parti och minut. Det fanns faktiskt några Agfa-kameror och några lådkameror samt något Minolta-objektiv i ett vitrinskåp. Lämpliga prylar för familjefotografen.

Stilmöbler till salu! Inga platta paket med skruvnyckel. Undrar hur länge det dröjer innan den här nyrokokon blir på modet igen. Den erbjuder ju faktiskt en stil inte bara en funktion.  

Har folkhemmet egentligen krackelerat som det påstås ibland? Har det inte bara blivit diversifierat? 

I alla fall finns det användbara delar.

/MA

Inlagt 2018-12-01 10:27 | Läst 634 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Bor det inte en liten(stor)
Tunbjörk i dig? När det blir
så här mycket på en gång
blir jag exalterad.
Ljuvligt!!!

/peter
Svar från Mats Axelsson 2018-12-01 17:22
Tack! Ja det gör det kanske!
/MA
Du minns bra hur det var, kanske en tid att drömma sig tillbaka till? Och Peters liknelse med Tunbjörk är ju inte fel, fint!/ Björn T
Svar från Mats Axelsson 2018-12-01 23:13
Tack! Jo några folkparksbesök på landsbygden blev när det begav sig. Danstillfällena var inte alltid så många.
/MA