Reflektioner, mest vardagliga, genom en glugg. Inlägg när andan faller på

De är här nu! (lucka 2)

Första advent och de är här nu: Finkarna och sparvarna. Nu håller de sig utanför fönstret som är mitt för diskhon. (Kan det bero på att vi satt upp fågelmatningen där)? Så jag ser dem nästan dagligen. När jag diskar vill säga. Läste nyss en artikel skriven av Stephen Hawkings (skriven före hans bortgång). Han tar inte upp frågan om sparvar och finkar alls. Utan filosoferar om utvecklingen av det mänskligt genomet, alltså DNA:t. Det har knappt förändrats de senaste 10 000 åren. Men liksom genmodifierad gröda kommer någon säkert att modifiera det mänskliga DNA:t (utöver det naturliga urvalet vid parbildning). Vi behöver förbättra oss så att elektroniken och AI inte tar över.

Vad händer med sparvarna då? Kommer de också att genmodifieras så att de håller jämn takt med oss. Vad är en genmodifierad sparv? En som kan äta genmodifierad gröda eller fågelmat framlagd av en genmodifierad människa eller en tyngre och tuffare sparv som kan ge hökarna en match? Har någon frågat sparvarna?

Kan man göra en genmodifikation så att man inte får torrsprickor av allt diskande eller är det ”gummihandskar på” som gäller?

PS Bilder är tagna genom ett oputsat fönster DS

/MA

Inlagt 2018-12-02 19:56 | Läst 812 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver