Reflektioner, mest vardagliga, genom en glugg. Inlägg när andan faller på

Det skymmer

Vare sig man har en app eller inte så skymmer det. I dessa tider på mer än ett sätt. Å andra sidan gryr det också och det är större chans att man är vaken i gryningen under det här halvåret än på sommarhalvåret  Men en app kan i förväg tala om vad klockan är när de olika skedena inträffar. Det underlättar om man prompt vill veta det. När dagsljuset går över till det gula och röda spektrat och när det blå blir förhärskande och när det blå blir mörkt så småningom. 

Bevakningen av det amerikanska presidentvalet nådde hysteriska höjder den här gången. Analyser av valprocessen har följts av analyser av valprocessen som följts av .... I väntan på sluträkningen har det gjorts analyser av sluträkningen som inte varit färdigräknad och än inte är färdig, för nu börjar omräkningen.

Måste man veta innan det är färdigräknat? Vad är vitsen med det? Spekulationer för att ta upp tiden med ingenting. Har mediauppbådet försökt ta igen förra gångens fadäs med felaktig prognos eller håller man på att göra bort sig en gång till genom att låta det vara sluträknat innan man räknat till slutet. Nu gör det kanske ingen skillnad. Finns det tillräckligt med folk för att kunna göra en riktig analys av analysen. Blir det en app till nästa presidentval? En app som kan säga att det blir rött eller blått? Innan rösterna är färdigräknade.

Annars: Vi sitter i skymningen och tonerna från Erik Saties piano sipprar ut ur högtalarna. På skärmen syns impressionistiska målade parisbilder från förra hälften av 1900-talet. En sorts gatufoto det också. Och tomaterna blommar.

/MA 

Inlagt 2020-11-14 16:11 | Läst 1639 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Val borde väl kallas för kvalet! Skamligt.
Svar från Mats Axelsson 2020-11-15 15:49
Håller med!
/MA
Kanske Trumpen ställer upp om 4 år igen.. han får ju det.. den som lever får se..
Hälsn!
Sven Blomquist 2020-11-14 16:51
Det blir ju i så fall mera underhållning! Det får man ju erkänna även om det svider. Otroligt att så många amerikaner röstat på en sådan megaclown!
Svar från Mats Axelsson 2020-11-15 15:53
Ja Corona tål han ju så 2024 kan han nog dyka upp! Tror dock att han gjort sitt!
/MA
Vackra bilder då det skymmer vid Hallandskusten, verkar blåsa friskt första bilden...
😁
Svar från Mats Axelsson 2020-11-15 15:55
Tack! Det blir brusiga bilder i mörkret och brusreduceringen ”smetar” ut lite. Då ser himlen blåsigare ut än det var!
/MA