Reflektioner, mest vardagliga, genom en glugg. Inlägg när andan faller på

Kan det vara snö?

Det har blivit något svalare! Sockar på fötterna har blivit det nya normala inomhus. Råkade titta ut genom fönstret i kvällningen och ett vitt lager täckte marken.
Kan det vara snö?

Balkongodlingens vedermödor är över för den här säsongen. Om det som fallit ÄR snö!

Extremväder? Vitväder?

Kollektivtrafiken ställs in till stora delar, men några solskenshistorier om glassbilen som levererar i 40 cm snö och hon som skulle till Upplands Väsby från Nacka med kollektivtrafik når fram i det mediala bruset. Hon blev bara var 2 minuter försenad till Upplands Väsby!

Kanske kan ta upp balkongodlingen igen? Nu när det inte är is i kannan. Kan ta av sockorna och gå i strumplästen ett tag till.

/MA 

Inlagt 2022-11-24 16:32 | Läst 826 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Du kan säkert ta upp balkongodlingen igen, har fortfarande en pelargon som blommar på min balkong (ej inglasad), även en annan som fortfarande är grön, trots att det enligt media varit snökaos här.. Själv har jag inte sett något kaos här vid promenader, men det kanske var så utanför stan..?
Hälsn!
Svar från Mats Axelsson 2022-11-24 20:01
Hej!
Nej kaoset var nog mycket en mediagrej. De lever ju på det :-). Snöfall är något som måste hanteras även om det är en klimatförändring till mildare väder. Så fort går det inte. Pelargonerna som vi plockat in från stugan vågade vi inte ha kvar på balkongen när det aviserades snöoväder. Så nu står de i ett förråd i en tynande tillvaro, lite ljus och lite vatten.
/MA
Även till synes enkla motiv kan bli bra bilder! Vi är lite inne på samma tema, svartvitt, om det sedan är en vattenkanna eller en stol, jag det kvittar.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Mats Axelsson 2022-12-10 13:30
Ja, det blir lite mer grafik över bilden när det är svart-vitt!
/MA