Reflektioner, mest vardagliga, genom en glugg. Thoughts through the lens, TTL.

Att byta spår

Har svårigheterna att bilda regering avsatt sig på fotobloggandet? Troligtvis är det inte någon form av masspsykos utan bara helt vanligt håglöshet i novemberdunklet. Men, svårigheterna smittar nog av sig på ett eller annat sätt. Det går inte bara att kasta gamla vallöften över planket och låtsas att löftena inte finns och det förefaller som om det bara blir stickspår som inte leder någon vart.

Å andra sidan är bloggande något enklare än regeringsbildning då bloggöverskridande kontakter ständig tas i kommentarsfälten och också uppmuntras genom poängbelöning. 

Fick idag ett brev från en bank, swensk bank, där jag har ett, säger ett, nästan bortglömt konto på några sekiner. Saldot räcker inte ens till en bättre begagnad cykel. Möjligtvis till en ny spark, men en sådan behöver jag inte för det snöar nästan aldrig här. Och skulle det snöa så saltas det kvickt bort. Brevet upplyste mig om att om jag inte lämnar information om planerat sparande, betalningar utomlands, skattehemvist, lön, om jag är politiskt utsatt, om jag tar emot betalningar från utlandet, om jag skickar pengar utomlands via kontot, om jag har ett valutakonto och om jag har lån i banken, så kommer kontot att spärras för uttag.

Har swensk bank ingen koll alls! Kan de inte läsa av transaktionerna på kontot? Kan de inte läsa min självdeklaration? Syns det inte i alla register de har att jag är bosatt i Sverige och betalar skatt här? Tror de att jag är minister i den blivande regeringen, ÖB eller inköpare av krigsmaterial? Trafikverket har väl inte lämnat ut all information om svenska medborgare österut och dessutom raderat ut dem, informationen alltså?

River upp rälsen och skickar den till skroten.

/MA

  

Inlagt 2018-11-20 14:56 | Läst 334 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det är inte speciellt svårt att bilda regering - men det blir svårt om man tycker att det är viktigare att mota tredje part än att genomföra sin politik, den politik man har gått till val på.
Det parti som beter sig så mot sina väljare får snart nog helt andra problem än regeringsbildning (jmf. Liberalerna som ligger under riksdagsspärren i den aktuella opinionen).
Som sagt; rälsen till skroten verkar vara en aktuell ide... :-D
Svar från Mats Axelsson   2018-11-20 23:52
Ja det börjar bli räligt det här som skåningarna säger.
/MA
Instagram


Free counters!

Innehållskategorier

  • Intresse - Arkitektur
  • Intresse - Landskap
  • Intresse - Natur
  • Intresse - Reportage / Situation
  • Intresse - Resefoto
  • Intresse - Svart-vitt