Reflektioner, mest vardagliga, genom en glugg. Inlägg när andan faller på

En vanlig onsdag och delar av en torsdag

Lite ovanlig ändå. Svägerskan fyllde år. Det gör hon inte varje onsdag och tur är väl det. I varje fall för brorsan. En fika i varm kvällssol medan ljuden runt omkring förebådar höst. Enstaka ljungpipare hörs i skyn men höststräcket har inte kommit igång riktigt än. Gåsflockarna blir större och större. Kanadagäss och grågäss med spridda flockar av vitkindad gås rör sig över himlen. Övernattningar på havet för att undvika räven och sedan födosök under dagarna på spannmålsåkrar.

Det mesta av odlingssäsongen är över. Brytbönorna producerar än och blir det brittsommar ökar farten och det blir bönor långt in i oktober.

Åkte söderut några mil och besökte badparadiset med hotell. Porträtt av världskändisar i foajén. Höga priser. Har något i bakhuvudet som säger att :”Låt dig inte fångas av motivet. Det är inte motivet som är intressant utan bilden”. Det gäller kanske "gulliga" motiv som ekorrar? Har däremot en motsatt erfarenhet. En "söt" bild på en ekorre som blev framröstad med överväldigande majoritet som bästa bild vid en enklare utställning. Tror det helt och hållet beror på miljön och publiken. En bild på en ekorre hade inte passat i hotellfoajén liksom ett porträtt på David Bowie inte hade passat på det lokala kaféet.

Naturmotiv är ju gångbart i alla sammanhang men kan ju bli lite uttjatade när motivet är häftigt men ganska återkommande även om resan dit är lång och svår.

Skoputs har dock en given plats. Brukar alltid nyttja en sådan här maskin när jag ser en, men den här gången tog jag upp kameran istället.

/MA

  

Inlagt 2019-08-16 10:12 | Läst 791 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Trevliga bilder och text! Och visst har vi kommit in i höst 'mood' nu.. det hände nått så fort vi passerade månadsskiftet! Nu har dessutom 'mina' Tornseglare gett sig av.. såg några enstaka individer en bra bit upp på himlen igår kväll men ingen flock längre som körde hastighetsflygning förbi min balkong.. det var nog senast i förra helgen som det hände.. Idag finns inte ens nån enstaka individ här, och det är bara tyst..
Hälsn!
Svar från Mats Axelsson 2019-08-16 22:46
Tack! Ja successivt töms Skandinavien på fågel. Det första man märker är ljudkulissen. Nu hörs många lövsångare sitta och locka i buskarna.
/MA