Reflektioner, mest vardagliga, genom en glugg. Inlägg när andan faller på

Fixat första fixen!

På väg till normalisering? Regionen kom igång så småningom med vaccineringen och det flöt på smärtfritt. Skulle nog ha dokumenterat kön med 65-plussare utrustade med munskydd men stormbyarna och regnet fick vinna denna gången. Kanske kan det bli läge vid nummer 2.

Efter sticket så stack vi vidare mot Båstad. Gjorde sticket att man piggnade till och fick lite behov av att se mer av den annalkande våren söderut? Och se: Solen kom fram! Väl i Båstad blev det att styra kosan vidare ut på Bjärehalvön. Nog är det grönare här än hemma! Undrar om det är grönare på andra sidan åsen, mot södersidan alltså? Men först en fika på rastplatsen vid italienska vägen. Utsikten norrut över Laholmsbukten är väl värd en blåsig och kall stund med ändalykten på en fuktig sittplanka. Kaffet värmer ju och skulle man ha inkontinensbesvär så märks det inte. Det är lika blött överallt på sittplankorna. 
Eftersom man inte börjat ta betalt på parkeringen vid Hovs hallar och inte heller har någon pensionärsrabatt på P-avgiften kan man ju lika gärna ta en sväng förbi där också. Får följa upp grönheten på södersidan vid ett senare tillfälle. (Någon typ av grönhetsindex borde tas fram). 

Kunde konstatera att det såg likadant ut som vid förra besöket. Möjligtvis något mindre sten, men med största sannolikhet är det bara en villfarelse.Ja, inget tvivel om saken: Lika stenigt som vanligt!

Förberedelserna för midsommarfirandet har börjat. Potatisen har redan kommit i jorden. Hoppas att man inte glömmer sillen, jag menar dillen. Sillen är redan planterat i kyldiskarna såg jag i början på förra året. I år har jag inte kontrollerat hur det ser ut. Har inte tordats!  

/MA i väntan på andra fixen

Inlagt 2021-04-11 16:32 | Läst 891 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Jo, inte utan att man börjar vilja röra på sig. Ser fint ut, ändå gillar jag din första bild mest! Hälsningar/ Björn
Svar från Mats Axelsson 2021-04-12 10:58
Ja friheten att röra sig som man vill är mycket värd. Och landskapsbilder blir lätt som alla andra tar. Tack!
/MA
Härligt med en spruta! Tror mig hört att även vi födda 56 snart är på gång, om en vecka kanske.. hoppas det! Sista bilden var fin med dess linjer som slutar vid en 'fri' horisont och blå himmel!
Hälsn!
Svar från Mats Axelsson 2021-04-12 11:02
Tror att din åldersgrupp är på G i veckan som kommer! Ibland så gör man något åt bildidén när man kommer åkandes, inte bara tänker att "där skulle jag stanna och ta en bild"!
Tack!
/MA