Reflektioner, mest vardagliga, genom en glugg. Inlägg när andan faller på

GE ÄLL AA ÄSS ÄSS?

Kodning behövs ibland när barnen är små. Att ställa frågan: ”ge äll aa äss äss?”, eller som en söderkis skulle sagt: ”ge ell aa ess ess?”, efter maten var ett sätt att föreslå frugan glass som efterrätt till familjen utan att barnen skulle veta vad det rörde sig om. Att tala klarspråk i det läget kunde vara förödande, särskilt om det var så att glassen var slut…..!

Med ett sådant här utbud är det ingen risk att tala klarspråk!

Snarare då ett problem att välja smak.

Choklad har en tendens att hamna i fokus!

Med potatis var det annorlunda. Att koda potatis på samma sätt som med glass föll oss inte in även om det hade behövts ibland. Kokt potatis var något som barnen gärna såg att den blev utbytt till något annat. Att laga till pommes frites eller klyftpotatis var ett knep som gick hem. Dock råkade jag försäga mig en gång då det serverades klyftpotatis. Jag frågade den minsta om hon ville ha mera potatis, för hon åt med god aptit. Då tittade hon storögt och förfärat på mig och utropade: Sa du tatis? Då var det kört och klyftpotatis gick inte att komma med igen.

Det jag funderade på då var att göra glass med potatissmak, för själv är jag en potatiskonnässör, men jag insåg att det sannolikt inte skulle smaka bra, inte ens med sötpotatis!

Färgen på rotfrukten påminner lite om vanilj men det är god färsk potatis!

Morsning! /MA

Inlagt 2014-08-30 19:41 | Läst 1521 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Då skulle man kunna äta sill med potatisglass och gräddfil :)
/Ulla
Svar från Mats Axelsson 2014-08-31 23:20
Japp, det är något att fundera på ;-)
Mvh
Mats