Reflektioner, mest vardagliga, genom en glugg. Inlägg när andan faller på

Ingen turistfälla

Luton i Bedfordshire, norr om London, kan knappast betraktas som en turistfälla. Fällan är nog av ett helt annat slag, om det nu är en fälla och allting har sin tjusning på något sätt. Läget är inte så dumt. Det finns en internationell flygplats som byggs ut intensivt och järnvägslinjer från St. Pancras, centralt i London, och norrut. Smidigt om man inte vill ha logi mitt i smeten så att säga. Ett stadslandskap bestående av tre sammanvuxna städer med ca 270 000+ invånare. 

Några hotellnätter gav mig tillfälle till att använda kameran. Gatufotokursen som gick i London, och som jag deltog i, inspirerade i största allmänhet. Allt blev intressant att rikta kameran mot.

Till och med ett regnigt centrum som inte syns genom rutan utan bara skymtar.

Efter lite uppehåll blir det mer än bara siluetter.

Lars Tunbjörk skulle ha hittat intressanta motiv och miljöer här om avsikten var att skildra den brittiska människan i 60-tals och 70-tals arkitektur och stadsmiljö.

Finns det någon engelsk motsvarighet till Lars Tunbjörk? Är det Martin Parr? Kanske mer ironi i bilder av Martin Parr?

Morgonljuset tränger in genom fönstret och vi vaknar till liv.

Nu gäller det att ta sig ner till frukosten och inta den.

/MA

Inlagt 2018-11-15 20:17 | Läst 1241 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det där med turistfällorna som många föraktar, läste en gång om att det finns en orsak till varför just de platserna blev turistfällor. Troligtvis var de ganska ointressanta och obesökta innan någon upptäckte att de var intressanta.
Så nu när du på ditt finurliga sätt visat hur diset lättar och den här orten framträder tydligt och har en mängd intressanta vinklar och vrår....tänk om du skapat en ny turistfälla. 😀
Svar från Mats Axelsson 2018-11-16 06:40
😀
/MA