Reflektioner, mest vardagliga, genom en glugg. Inlägg när andan faller på

Litteraturpriset (lucka 10)

Fick inte blogglitterärapriset i år heller trots att jag försöker hålla en nobel nivå. Jag får titta på tv för att vara med på festen. Antingen är det bilderna som drar ner när texten drar upp, eller texten som drar ner när bilderna drar upp. Ryktet säger att någon blivit påkommen med byxorna nere. Svenska Avdelningen är delvis stängd för reparation har jag förstått och med runt hundra läsare av min blogg är det inte säkert att någon Svensk Avdelningsledamot tillhör denna illustra krets. (Tack till alla er som läser, tittar och kanske kommenterar. Ni andra har missat något).

Klimatförändringar har nog eroderat delar av Svenska Avdelningen. Inget konstigt med det. Det som göms i snö kommer fram i tö.

/MA

Inlagt 2018-12-10 12:58 | Läst 1069 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Roligt! Bloggen blev knepig för ett bra tag sedan, den fungerar bara att hantera när jag använder 'Chrome' som webbläsare.. När bloggen är klar så återgår jag till 'Edge' som finns i Windows 10, den hanterar allt annat för webben som jag använder.. men bloggen på Fotosidan, det går inte..
Hälsn!
Svar från Mats Axelsson 2018-12-10 17:40
Tack :-)
Jag har nog använt Google Chrome sedan jag började med det här, Fotosidans blogg alltså. Edge fungerade inte vid uppspelningar av videosnuttar förut. Det blev ljud men ingen bild. Är medlem i Moderskeppet och tittar på deras instruktionsfilmer ibland, men det var en period då deras filmer inte gick att spela upp med Chrome eller Edge heller för den delen. Efter en uppdatering av Windows 10. Kollade nu om Edge fungerade för Fotosidan och det gjorde den. Jag tror att vissa versionsuppdateringar av Windows 10 går snett ibland och då hänger det upp sig och framför allt: att hemsidorna oftast optimeras för en webbläsare. Fotosidan tror jag är optimerad för Chrome. Jag tycker mig se det på bilderna och på textfonterna.
Det finns ju återställningspunkter i Windows så att man kan backa tillbaka till en version då det fungerade, men det kan ju kännas lite osäkert om man också uppdaterat Lightroom eller annat sedan sista återställningspunkten.
Kan vara idé att invänta nästa versionsuppdatering av Windows 10 eller att kontrollera att man har den sista versionen.
/MA
/MA
ehrsa 2018-12-10 17:51
Tack för info! Värdefullt! Min dator uppgraderar sig själv regelbundet, senast häromdagen ville den uppdatera sig när jag skulle stänga av den, sen fortsatte den uppdatera sig igen när jag startade den nästa gång.. men provar jag att använda Edge för att skriva en blogg så lägger sig alltid inmatade bilder överst, ovanför den först skrivna texten, och den 'sist' inmatade bilden kommer att lägga sig överst i bloggen.. Mystiskt! Jag har accepterat att skriva bloggen i Chrome, sen återgår jag till Edge, som jag gillar rätt bra! Allt krångel började när FS gjorde om formuläret för bloggar nån gång tidigare i somras..
Hälsn!
Svar från Mats Axelsson 2018-12-10 18:31
Ja editeraren är lite buggig. När man kollar "Förhandsgranska" så har man en ordning på bilderna och en annan när man publicerar, men det kan bero på att man inte lagt in någon ordningsföljd. Har du provat med att trycka på "Underhåll filer" i bilddelen? Där kan man ange vilken bild som skall vara "puffbild" och sedan kan man sätta en ordningsföljd på bilderna. Om man nu har laddat upp alla på en gång. Viktigt att trycka på "spara" när man är klar. Laddar man upp en bild i taget så blir den första bilden puffbild. Men du hade kanske problem med text och bild. Ställ markören där du vill ha bilden och så "välj uppladdade bilder" markera den du vill ha där markören i texten står.
/MA
ehrsa 2018-12-10 22:19
Hej! Ja, jag gav mig tusan på att även fixa det med Edge en gång, men det innebar att jag fick göra bloggen helt 'tvärtom' mot tidigare.. Först skrev jag den text jag ville ha, men 'klippte ut' den.. sedan matade jag in de bilder jag ville ha, men i omvänd turordning, den sista bilden matade jag in först.. och den bild jag ville ha överst i bloggen matade jag in sist.. då hamnade bilderna i rätt turordning i bloggen eftersom den sist inmatade bilden alltid la sig överst av bilderna.. Sen gjorde jag ett 'Enterslag' till vänster om första bilden som knuffade ner alla bilderna ett Enterslag, sedan klistrade jag in den text jag hade klippt ut i den raden som bildades ovanför den första bilden.. Då blev bloggen rätt.. :-) Men sen gick jag över till Chrome, då behöver jag inte göra allt baklänges och omvänt.. Men jag använder inte Chrome till något annat, det känns lite konstigt att man inte kan använda Windows webbläsare, det gäller även Explorer, där blir bilderna väldigt förstorade och konstiga innan man har klickat på bilderna för att förstora dom, då visas dom plötsligt rätt..
Hälsn!
Svar från Mats Axelsson 2018-12-10 22:40
Skall försöka skriva ”lucka 12” med Edge imorgon.
/MA