Reflektioner, mest vardagliga, genom en glugg. Inlägg när andan faller på

Makronesien

Det är en kort resa dit. Ett land som finns där du står! Ett litet land! Inte det minsta men ändock litet. Tycker mig se mera makrobilder i bloggarna så här års än tidigare år. Lättare och säkrare att utöva än gatufoto just nu? Fokusstackade handhållet nitton bilder. Tar tid att bearbeta framför dator! 

En ensam tulpan under plommonträdet drog till sig min uppmärksamhet under försommaren. Den enda som lyckats klara sig från kaninernas hunger. Envist stod den kvar. Tulpanlökar var på 1600-talet hårdvaluta i Holland. Kan förstå det på sätt och vis. Lökar användes som betalningsmedel. Strimmiga lökar var mest värdefulla. Men så gick luften ur marknaden (som alltid). Den första finansbubblan?

Tulipanaros kommer kanske från den tiden? Borde nog gräva upp mina tulpanlökar för att fånga upp sidolökarna och dryga ut inkomsterna istället för att mata kaninerna. Men nu verkar det som de också har fått sitt virus. Kaninpesten härjar och resultatet är bara ett. Undrar om Sverige står på  Rabbit World Health Organisation's "shitlist"? 

Provade med mobilfånen med ett annat motiv. Gick lika bra som att stacka för motivet var platt.

Kanske inte riktigt lika bra....

Bättre då att gräva upp vitlökarna som är färdiga att skörda. Undrar hur man odlar flätor? Går det? Får lura ut det till nästa år.

/MA

  

Inlagt 2020-06-26 10:24 | Läst 1397 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?