Reflektioner, mest vardagliga, genom en glugg. Inlägg när andan faller på

Med mobilfånen på fisketur!

Sjögång och sköra prylar hör inte ihop, så det blev att använda mobilfånen istället. Alla fotoapppar skapar många varianter till utseende men när de väl skall användas så blir det mest att hålla sig i, åtminstone på sjön.

Ett retrofilter använt på bilden av två pratande bröder, lite uppspelta och förväntansfulla, strax innan vi lämnar hamnen.

Ännu ett försök med retrofilter. Spöna riggade och kurhotellets byggnader imponerar på de som inte sett dem från sjösidan.

Många försök i den häftiga sjögången gick det åt för att få en någotsånär tydlig bild på den giftiga men faktiskt goda fjärsingen. Vacker i alla sina färger och teckningar men giftig som tusan. Ryggfenornas taggar är lika effektiva som huggtänder med gift från en huggorm.

Kattegatt kan visa sin soliga sida. Lite redigerad i mobilen med mera ljus och horisontvridning.

Sej, torsk, makrill och rödspätta lyckades vi fånga ur havets djup. Stortorsken lyste med sin frånvaro. Minimigränsen för torsken på 300 mm följdes upp noga. Direkt ur mobilen.

Silltrut, havstrut och någon gråtrut väntar på fiskrens förstås. Lite kontrastförstärkning i mobilen.

Makrillunch till moster och kusin, grillkväll till brorsan och hans sambo samt fisksoppa med rökt fisk till oss fiskare med följeslagare. Även denna bild är lite kontrastförstärkt.

Börjar känna lite sjögång, nu i skrivandes stund.....

Morsning/MA

Inlagt 2014-07-15 23:00 | Läst 1966 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver