Reflektioner, mest vardagliga, genom en glugg. Inlägg när andan faller på

St Ives in Cambridgeshire

St Ives ligger på fler ställen! Och är intressanta på alla ställena! Det behöver inte vara ett berömt ställe. Det kan vara bra i alla fall eller kanske trots det. Vi fick tipset av svärsonen under sista besöket i Bedford. 

River Great Ose rinner förbi här "också". Orten har varit en gammal handelsplats, en av de största för spannmål. Enkelt att frakta på floden och lasta av i magasinen utefter flodbrinken. En betydande omlastningsplats för vidare transport. 

Den här bron från 1300-talet har varit i bruk fram till 1980-talet. Det som syns mitt på bron är inte ett tullhus utan faktiskt ett kapell.

Marknadsdag var det också den dagen vi var där och i saluhallen pågick en välgörenhetsbasar för dementa, växtmarknad och hembakat kaffebröd. En lång banderoll hängde i fonden och kungjorde att även dementa har rätt till en dräglig tillvaro.

Trädgårdsmiljöerna runt sidokanalerna var naturligtvis exklusiva miljöer. Vi intog en soppa i värmen och torkan på ett av de många utskänkningsställena, potatissoppa med chili. Vi blev varse att chili är chili och att kryddan gör sig påmind både vid intaget, som senare, vid uttaget.

/MA

Inlagt 2018-08-29 23:24 | Läst 2237 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?