Reflektioner, mest vardagliga, genom en glugg. Inlägg när andan faller på

St Ives in Cambridgeshire

St Ives ligger på fler ställen! Och är intressanta på alla ställena! Det behöver inte vara ett berömt ställe. Det kan vara bra i alla fall eller kanske trots det. Vi fick tipset av svärsonen under sista besöket i Bedford. 

River Great Ose rinner förbi här "också". Orten har varit en gammal handelsplats, en av de största för spannmål. Enkelt att frakta på floden och lasta av i magasinen utefter flodbrinken. En betydande omlastningsplats för vidare transport. 

Den här bron från 1300-talet har varit i bruk fram till 1980-talet. Det som syns mitt på bron är inte ett tullhus utan faktiskt ett kapell.

Marknadsdag var det också den dagen vi var där och i saluhallen pågick en välgörenhetsbasar för dementa, växtmarknad och hembakat kaffebröd. En lång banderoll hängde i fonden och kungjorde att även dementa har rätt till en dräglig tillvaro.

Trädgårdsmiljöerna runt sidokanalerna var naturligtvis exklusiva miljöer. Vi intog en soppa i värmen och torkan på ett av de många utskänkningsställena, potatissoppa med chili. Vi blev varse att chili är chili och att kryddan gör sig påmind både vid intaget, som senare, vid uttaget.

/MA

Inlagt 2018-08-29 23:24 | Läst 1452 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Intressant! Och fina bilder! Jag visste inte att det finns flera St. Ives! Finns det ett Mevagissey där också?

St Ives i Cornwall besökte jag för drygt 50 år sedan... förresten var det min första Englandsresa ("språkresa"med EF), då jag bodde 6 veckor hos en familj i Plymouth (Devonshire) 1965. The Brown´s tog mej med på utflykt till Cornwall i deras Morris...

mvh
/B
Svar från Mats Axelsson 2018-08-30 10:56
Tack!
Nej någon by med det namnet såg vi inte. Tror inte det finns någon by som är speciellt inriktad på fiske och fångst i floden.
/MA
Canalog 2018-08-30 11:34
Jag vet inte om du kännertill det, men jag nämnde Mevagissey för att det är (var?) ett väldigt mysigt och pittoreskt fiskeläge på Devon/cornwall-kusten, eftersom St. Ives hade omnämnts!
mvh
/B