Reflektioner, mest vardagliga, genom en glugg. Inlägg när andan faller på

Trippen II

Kom med det nedsablade inrikesflyget i ottan och kunde enkelt se vad den senaste tidens dunkla ljus berott på.

Valkmoln!

Det är inte Japan som syns där borta i öster och inte heller glödande stål från den gamla järnridån, för den är nedmonterad. Gyllene gryning, inte den grekiska utan den astronomiska. 

Väl framme i norr frågar oroliga norrlänningar om snöläget söderut.
— Plus 2 grader vid bytet på Bromma och barmark i Gävle vad jag kunde se, svarade jag. 
— Sådan här vinter har vi inte haft förut...eller...

Men så kom då snön till helgen. Visserligen stundtals blöt men snö! E4:an hann knappt bli plogad och i det moddiga väglaget blev det tungt.

Tog in på ett gammalt gästgiveri med anor från 1637. De nuvarande byggnaderna var från 1835 ca. Huvudbyggnaden påminde mycket om Haga slott. Visserligen i mindre skala men likt. Byggmästaren blev också bötfälld för kopieringstilltaget men behövde inte riva. Det fanns nog ett inslag av smicker i efterapningen.

Uthuset hade också sin charm. Numera gårdsbutik på somrarna efter pietetsfull renovering förstås.

Krögaren med påfallande skånsk dialekt redogjorde för vedermödorna att driva krog men hade inte ångrat sitt val. Malmöiten hade ingen kännedom om Emporia, Mammons Mecka i Hyllie/Fosie, utan stod stadigt i den norrländska myllan.

"Business as usual" trots snömängderna.

Ögat är inte så vant vid ett vitt landskap. Renflockar utefter E4:an grävde i snön efter något att äta, men det var för moddigt att stanna för att fota. Körde faktiskt fast på några ställen men det gick att manövrera sig loss.

Hängde på ”flighten” mot söder efter några dagar och lyckades ta sista tåget på nattkvisten till slutdestinationen: Söder om Morup.

Det blir nog en kall och kylig vår!

/MA

Inlagt 2020-02-05 00:07 | Läst 551 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Fina bilder från vackra Sverige! Låter som en trevlig tripp!
Hälsn!
Svar från Mats Axelsson 2020-02-05 11:30
Tack! Ja det är lätt att glömma bort att Sverige faktiskt är avlångt och att livet pågår för fullt 150 mil norröver. En upplevelse att se det med egna ögon :-)
/MA
Fina bilder och trevlig läsning, Mats! Du får med mycket känsla med ganska få ord i din berättelse, som bilderna kompletterar så bra...

- Jag själv som norrlänning här i Jämtland anar lite av en ”soulmate” i dig och uppskattar att ännu en Mats i Malmö gillar Norrland - jag vet nämligen en till, min lillebror som också heter Mats och bor i Skånemetropolen!
mvh
/B
Svar från Mats Axelsson 2020-02-06 06:23
Tack! Roligt att du uppskattade inlägget! Sverige är avlångt och det har sin tjusning!
/MA