Reflektioner, mest vardagliga, genom en glugg. Inlägg när andan faller på

Tykobrahedagar (lucka 11)

Den 11:e december är en typisk otursdag enligt Tycho Brahe. En av 33 dagar på året. Man skall passa sig särskilt den 17 och 18 mars. Då skall man inte "låta sitt blod", men ta det lugnt, den här kalendern håller bara på till den 24:e december.

Har av det skälet bestämt mig för att inte bada idag, det vill säga igår. NNV 12 m/s och lågtryck. Sannolikt kommer problem med en expanderande badring att uppstå. Den pumpades upp vid 1013 mb och nu är det ca 1000 mb. Sjunker det ännu mer kommer den att expandera och klämma fast mig. Och att gå med en badring (före detta innerslang till skottkärran) tills trycket ökar en bit över 1013 mb för att komma loss kan ge vem som helst eksem. Dessutom tar det plats. Det är nog med de badringar jag redan har.

Svårt med att få bra skärpa i blåsten även med VR-tekniken. Hade behövt upp mot en 1000-del för det skall bli någorlunda. 1/60 del till en 1/125 del blev alldeles för långsamt. Å andra sidan hade en 30 sekundersexponering gett en utsmetat havsyta. 

/MA

Inlagt 2018-12-11 12:49 | Läst 567 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Lite tufft väder! Men ofta är det som vackrast då.. Har klarat mig hittills idag, inget speciellt har hänt.. :-)
Hälsn!
Svar från Mats Axelsson 2018-12-11 17:40
Har "nästan" hållit mig inomhus idag. Knallat 3,7 km utefter stranden och plockat inblåst plastskräp. Bra gymnastik för ryggen och så blir det lite nytta. Försökte med Edge och fotobloggen idag också. Upptäckte att kundvagns-, kugghjuls och söksymbolen uppe till höger inte syns i Edge. Förstoringssymbolen i bilderna är ett streck istället för ett plus. Skrev en del text i telefonen men sedan också i via Edge. Laddade upp bilder och den sista av tre bilder hamnade högst upp före texten som du påpekade. Försökte "dra ner" bilden och det gick i successiva steg. Det är för liten yta med Edge när flikarna hamnar överst så det finns ingen lucka att dra ner bilderna till. Har man 10 bilder blir det besvärligt värre. Chrome är nog det som fungerar bäst.
/MA
ehrsa 2018-12-11 18:06
Ok, intressant! Jag har accepterat 'Chrome' bara för bloggen, fortsätter nog med det även framöver..
Hälsn!