Reflektioner, mest vardagliga, genom en glugg. Inlägg när andan faller på

Att bada i grumliga vatten!

Att fiska i grumliga vatten är en politisk anklagelse! Det insinuerar att någon går med håven i något som  inte står rätt till, i alla fall inte politiskt korrekt, just för tillfället är väl bäst att tillägga. Hur är det med att bada i grumliga vatten? Jag fick erfarenhet av det någon gång i mitten av åttiotalet, (nittonhundraåttio inte artonhundraåttio). Hemresan från Key West upp mot Miami gick i varmt väder trots att det var under orkansäsongen i november.  Halvvägs upp utefter vägen dök det upp en naturpark med möjlighet till bad. Kom snabbt ut på korallsanden och hoppade i, eller vadade i snarare. Det var långgrunt med ett siktdjup på max 5 mm, grumligt alltså. Lite längre bort på stranden satt en familj, två vuxna och ett barn. Plötsligt kom flickan upp ur vattnet och gallskrek. Familjen packade ihop snabbt och försvann i sin bil. Jag sänkte ner min lekamen i de ljumma tropiska vattnet och började sedan vada mot stranden. Plötsligt kändes en brännande smärta i navelhöjd. En knivrispa från sida till sida med punktformiga blödningar varannan eller var femte centimeter. Närkontakt med den portugisiske örlogsmannen! Det visste jag inte då. Det satt i två, tre månader.

I mina vanliga badvatten är det mest pollen så här års och inga brännmaneter.

och det blir bara varmare. Nästan 17 grader nu! Blir det grumligt blir det ännu varmare, kanske rent av brännande hett!

/MA

Inlagt 2018-05-20 16:51 | Läst 1290 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Jo man får akta sig för grumliga vatten, helt uppenbart. Gäller alla sammanhang också, tydligen.
Förresten borde det väl heta de portugisiska örlogsmännen, med tanke på uppbyggnad och specialisering...
//GöranR
Svar från Mats Axelsson 2018-05-20 21:47
Kan så vara, kan så vara....Nu snackar vi här om väldigt grumligt vatten. Man kan lätt föreställa sig 10 mm siktdjup, och 5 mm är ju nästan hälften av 10 mm, för att nu inte säga att det faktiskt är hälften. Med andra ord: Dj...gt grumligt.
Den stora grumligheten, (kan man säga stor i detta sammanhang?) omöjliggjorde en adekvat bedömning av anfallets numerär! Jag kan alltså inte säga hur många de var. (Nu så här nästan 40 år senare).
Vad jag däremot är hyfsat säker på, är att det var inga kubaner. Vad jag förstår hade de,(kubanerna), inga reservdelar, vare sig till lands, till havs eller till sjöss. Min allmänna erfarenheten säger mig dock att: Jo det var nog flera portugisiska örlogsmän. Pluralis är sannolikt rätt även om det inte var en invasion, kanske bara ett drev.
:-)
/MA