Reflektioner, mest vardagliga, genom en glugg. Inlägg när andan faller på

Från sommar till vinter

Var för en gångs skull tidig med däckbyte i år. Brukar hänga på låset hos däckverkstaden när lagen säger att man måste byta. Det kan bli stressigt värre, mest för däckverkstaden.

Passade på att lära känna den nya "resekameran". Däckoperatören känner jag sedan länge liksom däcken. 

Ett tungt jobb och bullrigt. 

Inte fullt så tungt att lära sig en ny digitalkamera men en uppförsbacke är det. Bra övning för hjärnkontoret men inte mycket för biceps.

Faktureringsstunden är ofta lättare och kanske också roligare.

Inlagt 2018-10-25 00:31 | Läst 1433 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
I samma sits som dig, tidig i år. Skönt att ha det gjort!
//Tommy
Svar från Mats Axelsson 2018-10-25 20:27
Ja såg nu på nyheternas väder att skulle komma en köldknäpp närmaste dygnen.
/MA
Ny resekamera? Vadå?
//GöranR
Blev en Fuiji X-E3 med 18-55 2,8-4 R LM OIS. Är faktiskt smidig att ha med sig när man reser. Diskret framför allt. En brant inlärningskurva dock. (Sneglade på Olympus 10:an länge..)
/MA
gorred 2018-10-29 14:12
Fuji verkar mer och mer vara da shit och vinner allt mer mark. Kul. I kretsarna här är det en stor F övervikt, inte minst bland de gamla Leica anhängarna. Men låter bra!
Svar från Mats Axelsson 2018-10-29 20:57
Hade Nikon haft en motsvarande så hade jag valt det. Kommer kanske. En ganska snårig meny för inställningar. Inte intuitiv men många alternativ och varianter. Äter batterier. Kanske hänger det ihop med min inlärningsperiod. Mycket hanterbar i alla fall och bra bildkvalité blir det.
/MA
gorred 2018-10-29 23:56
Olympus lär ju också ha en snårig meny. Sägs det. Jag tycker inte det, men dels så har jag haft O länge, dels är jag inte så intresserad av menyn - kör främst RAW så de olika inställningarna rör mig inte så mycket. Sen finns det bra tutorials på Youtube om det är nåt speciellt. Fuji har ändå ett väldigt gott rykte för sin kvalitet och sina objektiv.
Lycka till i fortsättningen, och skaffa några extrabatterier, det gör skillnad.
//GöranR
Aktuella hantverk just nu, snart dags även för min bil.
Första gången med dubbfritt, få se hur det fungerar i vårt backiga område.
Svar från Mats Axelsson 2018-10-31 09:55
Har också börjat med dubbfritt. Dåblir man lite rörligare på vintern söderut. Tyskland accepterar inte dubbdäck. Oslo har dubbdäck ”gebyr”. Här i Halland liksom utefter de övriga sydliga kustremsorna får man se upp för svartis. En glasklar is som lägger sig snabbt om fukt drar in från havet. Den är verkligen hal.
/MA