Reflektioner, mest vardagliga, genom en glugg. Inlägg när andan faller på

Det här med antaganden

Siffran 174 på antalet avlidna i Covid-19 som angavs häromdagen öppnade för flera frågor. Information är viktig, men viktigast verkar det vara hur den tas emot. De som siat i våras och under året med olika beräkningar har kommit att hamna i skamvrån.   

Å andra sidan kan de inte annat än erkänna att antagandena var felaktiga och det ligger ju i antagandets natur; att det finns en osäkerhet i ett antagande. Att anta något är ett sätt att fastlägga en utgångspunkt. Man måste grunda fortsatt resonemang och kalkyl på något.

Sonderade terrängen på sociala medier en stund igår kväll och blev förundrad över alla antaganden:


Roar mig med dubbelexponeringar. En återupptäckt som är rätt kul men resultatet blir lite slumpartat för det mesta.

Det finns de som anser att Covid-19 inte existerar utan är en "stoor" konspiration och att vaccinering är bara ett sätt för myndigheterna att inoperera ett microchip så att myndighetsbevakningen kan bli hundraprocentig. Som av en händelse kan en Covid-19 förnekare sälja näringsämnen som hjälper mot virus!

"Ta inga vacciner! Målet är att göra oss sjuka så att läkemedelsindustrin kan tjäna pengar på oss".

"Metabola sjukdomar orsakas av köttfri och felaktig kost, som pasta och vegetarisk diet".  

"Man skall inte äta sådant som växt under jord! Då kan man bli sjuk! Där, under jord, råder mörkrets makter". Satan finns ju därnere någonstans är väl antagandet.


Sta´n omformas i centrum. Det byggs nytt. 

Bilder på fysiska effekter av provvaccineringen florerar. Ett par variga och illaluktande (framgick inte i bild men väl i kommentaren :-) ) fötter visas med informationen att det luktar upp till himlen. Förmodligen humor, men som någon påpekar: Man vet aldrig!

"Aids är man-made liksom Ebola" Påstår någon och drar paralleller till Covid-19.

"De vill bara komma åt vårt DNA". ”De” är de 5 %  som äger 95 % av världens tillgångar. "De" vill skapa en slavunderklass påstår någon.

Man kan ju anta att de som gjort sina uttalanden bara gjort några antaganden. Så här i isoleringstider, när inte ens djungeltrummorna tycks fungera som de ska, kan man ju inte veta. Inte veta bättre?   

Det här med information har betydelse. Tänk bara på EXIF-data som följer med bilderna (om man låter den vara kvar vid export). Inte för att den har någon betydelse för bildupplevelsen, men för den som går på djupet kan det ha betydelse. 

Spännande med en sådan spännvidd på verklighetsuppfattningen! :-)

/MA

 

Inlagt 2020-12-04 23:08 | Läst 2059 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Instämmer. Vad man kan hitta på nätet gör mig inte sällan mållös. Andra exempel:
”Bill Gates är kapitalist och en riktig djävul. Han är med i Rom-klubben och andra sådana obskyra sällskap där han pläderar för att tillverka vacciner som gör att ett barn dör vid 5 års ålder. En riktig ulv i fårakläder och ni tror bergis att han god och generös.” Etc.

Läckra bilder förresten.

//GöranR
Svar från Mats Axelsson 2020-12-05 06:07
Tack! Ja otroligt med denna flora av påståenden.
/MA
He he, ja visst är det både komiskt och tragiskt vad dessa 'fejk' människor ägnar sig åt.. man blir bara matt! Men när en person som Trump kan bli vald till president av halva (knappt) USA:s befolkning då vet man att allt konstigt faktiskt är möjligt.. att tro på! Många verkar vilja bli lurade om allt möjligt dessutom.. Hade själv en äldre bror som tycks ha ägnat sig åt såna här 'teorier', han vägrade att ta 'statiner' (för att det är farligt) trots höga halter av blodfetter, han avled för två månader sen av just 'igenslammade blodkärl'.. 66 år gammal.. Så det bästa som ändå har hänt det här skitåret är att den största skiten av alla fick sparken.. Trump! Därmed så finns det ett visst hopp för mänskligheten, även om det finns en del 'Trumptyper' kvar som bestämmer i olika länder..
Hälsn!
Svar från Mats Axelsson 2020-12-05 16:49
Beklagar sorgen! Sådana här yttringar har nog alltid funnits, men kanske är det fler nu som övertygar varandra.
/MA