** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Reflektioner, mest vardagliga, genom en glugg. Inlägg när andan faller på

Ett äpple om dagen gör gott i magen!

Ett budskap eller mantra som fastnat i huvudet. Vet inte vem som myntade det men det var säkert någon gång under skoltiden som någon inpräntade detta i våra barnhjärnor för att få oss att äta frukt.

Det verkar som om det finns något i det! I uttrycket alltså, och i äpplena! Året har verkligen varit ett äppleår. Vårt enda men livskraftiga äppleträd ha bistått med råvara till äpplemos. Relativt tidigt på sommaren eller snarare mitt i sommaren blev det till att ta hand om skörden. Frysen får härbärgera moset genom vintermörkret.

Och så körde vi förbi en skylt där det stod ”Självplock av äpplen”. Bromsade in efter 100 m och backade till infarten till odlingarna. Jodå äpplen ”en masse” och plockare ”en masse”. 
Och inte bara det!  Päron också!

Jag har dessutom en faiblesse för saltgurka. Salt är blodtryckshöjande och föremål för tankar om lagstiftning i EU. Kalkyler har gjorts för att skatta antalet dödsoffer per år på grund av saltkonsumtion. Har för mig att det blev ca 200 personer som dör på grund av saltet. Men en saltgurka, eller några, gör ju ingen sommar eller hur det nu var. Så det blev några kilo gurkor också.

/MA

Inlagt 2022-10-19 12:49 | Läst 1556 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Härligt med egen skörd. Hos oss blev det must.
//GöranR
Svar från Mats Axelsson 2022-10-19 13:33
Hösten är en bra tid! Skördelycka är inte att förakta! Såg att du skördat en sangria, inte det sämsta det heller ;-)
/MA
En annan variant är: "Ett äpple om dagen håller doktorn borta".
Så kan det nog vara - om man träffar mitt mellan ögonen... :-D
Svar från Mats Axelsson 2022-10-20 22:41
Träffar man mittemellan ögonen med ett äpple skulle jag tro att man nuförtiden gör ett besök på sin vårdcentralen. Förr, då det var hårdare bandage, käkade man upp det. ;-)
/MA