Reflektioner, mest vardagliga, genom en glugg. Inlägg när andan faller på

Att bada i klart vatten!

Är mycket renligare än att bada i grumligt vatten. Ofta är det dock kallare än i grumligt vatten. I kallare vatten går också ädlare fiskar, oftast. Jag tänker då på röding, harr och liknande. I Kattegatt går havsöring och lax men de ser man inte ens röken av när man badar.

Mobiltelefonens bilder blir inte så bra i hårt middagsljus. Det märks tydligt, men åter till vad man ser i klart vatten. 

Gallertång om jag tolkar boken rätt. 

Exkrementhögarna från sandormen kan tyckas äckliga, men faktum är att den ringlande bajskorven är sand som masken processat när den gjort sin U-formade gång i sanden. (Det är en mask men kalls orm). Den äter plankton och annat organiskt material och ut kommer en sandkorv i andra änden.

Den här har jag tagit med mig ner till stranden för att mäta temperaturen. Då kan jag se om jag skall våga doppa mig. Nu är det så lyckligt att man måste gå ut sådär 50 m för att ha vattendjup att mäta på och då är man redan blöt upp till grenen om inte annat. När man nu är så blöt är det lika så gott att fullfölja och doppa resten av sin lekamen. Tempen? Den är inte 37 oC men faktiskt 19 oC.

/MA

 

Inlagt 2018-05-29 17:13 | Läst 1320 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Härligt! Den gröna Gallertången var extra fin mot sanden!
Hälsn!
Svar från Mats Axelsson 2018-05-29 21:05
Tack för kommentaren!
/MA
Det luktar tång om första bilden. Jag gillar också mönstret på den gröna tången. Snyggt.
Sten
Svar från Mats Axelsson 2018-05-29 21:05
Tack, tack!
/MA