Reflektioner, mest vardagliga, genom en glugg. Inlägg när andan faller på

Folklig festival mitt i England

Mitt i England, mellan Cambridge, Oxford, Luton och Nottingham ligger Bedford. Genom staden rinner Great River Ouse, eller bara Great Ouse. Egentligen ganska grunt vattendrag, men slussar och fördämningar har gjort ån "great again" (!!). Landskapet och staden var varm, brunbränd (tegelbyggnaderna var rödbrända!) och torr, men inte i flodfåran eller på pubarna.

Det låglänta landskapet med lerjordar har flera åar och större vattendrag sammankopplade så att det går att färdas på floderna eller åarna från Nordsjön, genom mitten av England och vidare ut till Bristolkanalen. En del praktiserar det med pråmar som man också har som bostad.

Nå, kanske mest fritidsbostad. Vartannat år arrangeras en flodfestival i juli med allt vad det innebär i form av matstånd, ölstånd, musikuppträdande, idrottsförevisningar, friluftsdemonstrationer, välgörenhetsorganisationer, RAF, The British Army, lotterier, hantverk och bara udda företeelser. Typiskt engelskt folkliv skulle jag vilja påstå.

Störst intryck gjorde virtual orchestra. Två varianter av musikupplevelser kunde man få. En där man virtuellt vandrade omkring i en symfoniorkesters olika avdelningar och en där man med hjälp av VR-glasögon fick en tredimensionell bild av musikerna med instrumenten samtidigt som musiken strömmade emot en. 

Bonusbarnbarnet trivdes lika bra i gungan hemma som intill ballongutdelarna utefter flodbrinken.

/MA

Inlagt 2018-07-21 16:02 | Läst 2788 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Bedford är en liten pärla på många sätt, inklusive bonusbarnbarnet. Intressant berättelse, fina bilder.
//GöranR
Svar från Mats Axelsson 2018-07-22 17:59
Tack! Ja Bedford är nog någon sorts engelskt medelvärde på det mesta av engelsk ”way of life”.
/MA
Ser vackert ut. även vädret.. Fina bilder!
Hälsn!
Svar från Mats Axelsson 2018-07-22 18:00
Tack! Det finns många pärlor på den engelska landsbygden.
/MA
Fina bilder.
Det fanns förr ett bilmärke som hette Bedford, men var det där de tillverkades?

/Thomas
Måns H 2018-07-21 23:56
Håller med om fina bilder!

@Thomas: Kommer ihåg Bedford som ett märke för bruksfordon. Namnet syftar nog på Bedfordshire. Kollade på Wikipedia, en fabrik låg i Luton, en senare mycket stor i Dunstable, båda i grevskapet ifråga.
Svar från Mats Axelsson 2018-07-22 18:05
Tack! Se Måns svar nedan. Jag hade en Dinky Toys Bedfordlastbil i tioårsåldern så lastbilar gjordes det. I Bedford har man tillverkat mycket lertegel också.
/MA