Reflektioner, mest vardagliga, genom en glugg. Inlägg när andan faller på

Maraton i Malmö

Genomförde en dylik den gångna helgen. Fotomaraton alltså,inte 42,195 km löpning. Medelst cykel transporterade jag mig mellan de fyra stationerna som var obligatoriska att anmäla sig på. Ca 20 km cykel och 22000 tusen steg enligt telefonen blev det. 12 teman, lika många bilder på lika många timmar. Vädret bidrog till att göra det roligt och intressant. Att spänna sig något mentalt under en lättare fysisk aktivitet är kreativitetsbefordrande, antar jag. Även om det stundtals stod still på hjärnkontoret. Jag tänkte att här presentera de tre första förslag till bilder kopplade till de olika temana som jag refuserade när det blev inlämningsdags.

Tema 1 Transparens. Oundvikligen kommer man att tänka på glasrutor när man befinner sig mitt ibland flera glasfasader. Så varför ta en sådan omedelbar och lätt tolkning.

Här är tre ölande medelålders män sittande i solgasset. Mer transparanta än så kan de knappast bli. Oklart om min tolkning kan inses av en jury. Stor risk att man känner sig som ett missförstått geni, så denna bilden lämnades inte in.

Tema 2 Malmö fotomaraton.

Vad är tråkigare än en bild på en flagga, men ändock illustrerar den ju temat. Att inte göra den helt uppenbar kan kanske vara ett trix. Nej, tråkig trots finten. Den fick gå i sopbingen.

Tema 3 Flykt.

Hade en föreställning om hur en flykt skulle kunna illustreras i bild: Tunnelseende och hög hastighet. 

De övriga nio bilderna, de dåliga bildidéerna enligt mitt förmenande, som aldrig lämnades in? Vad blev av dem? Av 255 raderades alla utom de 12 som lämnades in och tre som ni sett ovan. 

Och vad nöjd jag kände mig med kameran, Nikon FX. Att leta fram funktioner som man aldrig annars tänker att de finns blev till något som lyfte känslan. Jag som hade starka funderingar på att byta kamerahus och till och med komplettera med ett annat fabrikat. Nåja det kanske jag gör ändå.....

/MA  

  

Inlagt 2018-08-18 09:18 | Läst 1114 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Kul berättelse, du verkar ha haft trevligt.
Är det Olympus på gång? ;)
//GöranR
Svar från Mats Axelsson 2018-08-18 23:43
Tack! Har tittat på Olympos men också andra märken. Rena födslovåndorna och nu kommer Nikon med ett spegelfritt program....antagligen dyrt som attan....inte lätt med beslutsångest.
/MA
gorred 2018-08-19 00:12
Men rätt kul att sitta i den situationen. Men ser väldigt mycket Fuji när man ser fotografer, en väldigt hype, men det verkar vara ett bra system.
//GöranR
Svar från Mats Axelsson 2018-08-19 00:29
Ja Fuji är nog hypat med många indirekta marknadsförare, som nog kunnat leverera bra bilder även med andra märken.
/MA