Reflektioner, mest vardagliga, genom en glugg. Inlägg när andan faller på

Näej, solnedgångar är alldeles för banalt!

Såg någon i något sammanhang, fotokurs eller dylikt, som påpekade att ingen blir berömd fotograf på att fotografera solnedgångar. Kanske var det på Instagram som man räknat antalet bilder på solnedgångar. 252,8 miljoner bilder är taggade med #sunset.  Populärt motiv uppenbarligen. Ett bra sätt att bli inkognito genom att hålla sig till det motivet enbart? 

Alla vill ju inte bli uppmärksammade utan håller sig gärna ute i kulisserna med subversiv fotografisk verksamhet! Nej, inte troligt att det handlar om det.

Brukar ta en kvällspromenad utefter havsstranden och strandängarna runt 22-tiden. När solen går ned så här års. Kallfronter brukar föra med sig dramatiska himlar. Fotogeniska. Understundom kan gräshoppsångare surra i våtmarken som bildats av utloppet till dikesföreningen av anno 1962.

Spår av mänsklig närvaro finns överallt. Till och med om man bortser från plastskräpet. Andra veckan i juli är en av semesterveckorna av tradition, men en del jobbar. De hårda vindarna senaste veckan på gott och väl stormstyrka i byarna har drivit in stora mängder av tång på badstranden. Och faktiskt: Bönderna hämtar det! Även det enligt traditionen. 

Har Lucy, Australopithecus afarensis, varit här? Eller är det en vanlig Homo Sapiens med storlek 37 på högerfoten? Om vänsterfoten vet vi inget. Om den ens finns.

Några har slagit läger efter dagsetapper på cykel och sitter med spritköket igång och tittar på....

och en del vill gå barfota hem efter kvällsbadet. Och förresten, vem vill ha plastskor mitt i sommaren?

— Nej solnedgångar är inget för oss! Vargen lurar i dunklet och en gammal sättpotatis att knapra på i skymningen lugnar nerverna.

Många drömmar tog säkert form så här dags före bruket av mobilfånen. Drömmen om många gillande har nog tagit över. Men man är i alla fall två!

/MA

Inlagt 2020-07-10 13:42 | Läst 1813 ggr. | Permalink

"Roligt att det uppskattas! Tack! /MA"


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Fina bilder och intressant/kul text!
Tänkte direkt på Lucy när jag såg din fotbild! :)
/B
Svar från Mats Axelsson 2020-07-10 21:42
Ja spåren av Lucy finns bland oss ;-)
Tack!
/MA
Mycket skön blandning originella solnedgångar och underhållande text. Fåret med potatisen ser ju helt galet ut :-)
Hälsningar Lena
Roligt att det uppskattas!
Tack!
/MA
Trevligt ställe för en promenad! Och motiv finns det ju.. det är uppenbart, he he!
Hälsn!
Svar från Mats Axelsson 2020-07-10 23:13
Och motiven ändrar sig hela tiden! Tack för kommentaren.
/MA