Reflektioner, mest vardagliga, genom en glugg. Inlägg när andan faller på

På tal om Leica

Hette inte den första hunden i rymden Laika? Uttalet är detsamma som Leica men nationaliteten och föremålet är olika. Hade tillfället att vara i Bloomsbury Camden i London senast veckohelgen. Var anmäld till en workshop i streetphotographing. Samlingsplatsen var 2 Pied Bull Yard strax intill British Museum. Vi skulle samlas utanför "The Classic Camera" som visade sig vara en kamerabutik. 

Strax intill låg Camera museum, på Museum street, passande nog. En kombination av museum och kafé. Förutom kaffe och hemlagad soppa så kunde man få sin kamera reparerad eller rentav köpa en ny. Typisk plats för fotofika antar jag. Nu blev det inte tillfälle till något av alternativen. Det hanns helt enkelt inte med och det var heller inte meningen. 

Rekade kvällen innan för att inte missa samlingspunkten morgonen efter och kunde konstatera att nattfotografering i London har sina spännande möjligheter. 

British Museum var upplyst men stängt. De har öppet sent på fredagar till 20.00 och det är värt ett besök, även dagtid. Museerna är öppna utan entréavgift till de fasta utställningarna.

Logistiken för sophämtning har något sydeuropeiskt över sig. 

Basement appartment är väl något som inte räknas som bostad i vårt system men här är det vanligt.


För en voyeur finns här stora möjligheter men också stora möjligheter för en rullgardinsförsäljare.

/MA 

  

Inlagt 2018-09-28 21:50 | Läst 1490 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det finns en del källarlägenheter i Stockholm i alla fall, även om det kanske inte direkt kryllar av dem. Där jag sitter nu finns det två stycken om jag minns rätt. Dessa ligger dock inte mot gatan, utan mot innergården. Det kostar en del att bygga om till bostäder, så för att kalkylen ska gå ihop så måste prisnivån vara någorlunda hög. Särskilt som källarlägenheterna, föga förvånande, är lite mindre dyra än de helt ovan mark.
Mats Axelsson 2018-09-29 11:17
När man räknar bostadsyta så är det krav på att det inte får vara jordtäcket upp till mer än 50% och jag har för mig att inte alla väggar får var mot jord. Källare är klassiska fukthålor och ibland även med hög radonhalt. Inte hälsobefrämjande miljöer utan uv-ljusets förmåga att ta bort en del av mikroorganismerna.
London borde väl vara ett Mekka för fotografering. Låter trevligt, ser trevligt ut.
//GöranR
Svar från Mats Axelsson 2018-09-29 18:23
Ja det kan verkligen rekommenderas. Motiv och möjligheter är många och det väcker ingen särskild notis.
/MA