Reflektioner, mest vardagliga, genom en glugg. Inlägg när andan faller på

Säl(l)samt möte

blir det när levande varelser spolas upp på stranden. Tång av diverse arter, plast av diverse sorter, snäckskal av diverse arter, musselskal av diverse arter, blåmusselskal dock inte så vanligt längre,ägg från hajar av diverse arter, inte så vanligt längre, ägg från rocka, inte så vanligt längre, kvarlevor av svampdjur, träemballage av olika former, mjölkförpackningar från Asien, någon fender, döda sjöfåglar, döda tumlare, skelett av fiskar, krabbskal, pimpsten, stenkolsbitar, koks och vad som helst egentligen, kan ligga på stranden efter en dag med lite pålandsvind.

Stenblocket har inte havet spolat upp. Troligen är det någon inlandsis som lagt av det här.

Är det sol ligger det ju en och annan solbadare på stranden. En del är spolformade andra är som en knotig torr gren, spretande mot himlen och ner i sanden,  gömda bakom solglasögon och ibland även av en halmhatt. Mammor med småttingar och färggranna plastleksaker, far- eller morföräldrar med något nummer för stor skinnkostym i många veck, andra med utspända hudkostymer utan spänst men med ett naturligt fall. Jordens dragningskraft kommer ingen undan. 

Med Iphone 8

Härom veckan fick jag sällskap på stranden av en säl som såg ut att ha summit upp på stranden. 

Eftersom jag blev lite överraskad frågade jag den helt sonika vad den gjorde här, men insåg direkt att den hade lika stor rätt som jag att vara på stranden. Jag fick inget svar heller. Så jag gick i och badade som vanligt.

När jag kom upp hade den somnat. Förmodligen en tonåring som bara inte "orkade" simma hela dagen.

/MA

 

Inlagt 2018-07-07 21:56 | Läst 2619 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ja man kan undra vad som får en att slänga skiten i havet. Tror man att det ska flyta bortåt och inte hemåt. Runt Storsjön i Sandviken gick sommarstugornas avlopp ut i sjön tidigare. Sedan badade man i skiten. Hur tänkte man ? Mycket trevligt möte med sälen trotts allt. Har aldrig varit så nära själv.
Sten
Svar från Mats Axelsson 2018-07-07 22:33
Minns från bilresor utomlands på 60-talet när man stod bilfärjornas akterdäck och en gång i timmen kom det ut en besättningsman och hivade ut en fylld sopsäck i havet som sakta sjönk i kölvattnet. Det är väl sådant som kommer upp nu.
/MA