CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Fotokonst på frimärken på Moderna Museet.

Tog 65:ans buss från Odenplan ut till Moderna Museet strax efter lunch i går för att vara med på en presentation av Postens senaste frimärkssläpp ”Fotokonst”. Posten gav den 21 mars ut frimärken på temat fotokonst. Motiven är fotografier av Christer Strömholm, Annika von Hausswolff, Sune Jonsson, Denise Grünstein, Gunnar Smoliansky och Dawid. Lite speciellt med de nya frimärkena är att flera av dem är helt i svartvitt, vilket knappast kan sägas vara så vanligt på frimärken.

”Fotokonst har verkligen blivit en konstform i tiden. Det gör det självklart att uppmärksamma fotokonsten och några av våra framstående svenska fotografer som haft stora internationella framgångar”, - Britt-Inger Hahne, frimärkschef på Posten. Här kommer några ”snaps”:

Joakim Strömholm berättade lite om Christers frimärksbild ”kyssen” plus lite om Christers Parisliv. Han nämnde också den nya boken om Christer Strömholm som är på gång och om allt går väl skall komma i augusti i samband med en utställning på Fotografiska. Boken som fortfarande är under produktion kommer att heta post scriptum (PS).

Dawid kände sig mycket hedrad av att han fått med en av sina bilder (2680,1987) från Moderna Museets samlingar i frimärkssläppet.

Herr fotografen Epstein (i förgrunden) var också på plats med sin penna och kamera, och här kan ni läsa om detta på hans DN-blogg.

Formgivaren Hans Cogne höll en liten kort föreläsning om hur arbetet gått till med att välja ut fotografer till den nya frimärksserien.  ”Hade jag fått visa femton fotografer hade min uppgift varit betydligt lättare. Nu tvingades jag sovra hårt och begränsa mig till några få fotografier som representerar olika uttryck i den svenska efterkrigsfotografin”.

 

Dawid med Sune Jonssons mycket kända originalbild från boken ”Byn med det blå huset”.

Jag passade också på att köpa ett förstadagsbrev plus lite kort och frimärken.

.

Bonusbild!

/Bernt

Postat 2012-03-26 11:25 | Läst 13854 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera