CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Åsså hamnade man i tidningen och på löpet på Aftonbladets webbtidning…Efter allt snack om mina rävbilder i Antikrundan som jag skrev om sist var det flera som tipsat Aftonbladet om saken så journalisten Kerstin Nilsson från tidningen ringde upp mig i lördags eftermiddag och gjorde en kort intervju om saken. Några timmar senare kom fotografen Magnus Wennman över och brände av lite bilder på mig. Hustrun fick fungera som assistent genom att hålla i LED-ljuset.

Jag förstår så klart att det här är ganska pinsamt för Antikrundan och jag tror inte att de gjort det avsiktligt på något sätt men det är klart att dom borde ha gjort en lite mer ordentlig koll. Man kan ju hoppas att dom har lärt sig lite om vad som är mitt och ditt för framtiden efter den här uppmärksamheten. Flera kommentarer har ropat högt om höga ersättningsnivåer men jag är inte ute efter att mjölka SVT på pengar. Jag har fått en ursäkt från SVT och dom är också villiga att ge mig ersättning för nyttjandet av mina bilder, men där är inget klart ännu. Och hur det går där kommer jag inte att ventilera mer om här i bloggen.

Mina obehandlade rävbilder!

Jag säger som kungen, nu vänder vi blad och går vidare i livet…
/Bernt

Postat 2012-01-16 09:31 | Läst 8547 ggr. | Permalink | Kommentarer (15) | Kommentera

I går gjorde Antikrundan en riktigt rolig blunder…eller dagen då jag blev Bruno Liljefors.

Antikrundan på SVT är ett program jag följt i många år och deras experter är för det mesta väldigt duktiga och kunniga. Men i gårdagens program gick det lite fel för dom.

Ett av föremålen dom visade upp var en tredelad rumsskärm där motivet var målat av Bruno Liljefors och i samband med den så berättade dom lite om Liljefors och hans konst samtidigt som dom visade en del bildexempel bland annat då hans välkända rävbilder.

Den här rävbilden dök då plötsligt upp och jag höll på att ramla ur fotöljen. -Men va fan sa jag till hustrun, det där är ju en av mina rävbilder! –Du är inte klok sa hon. Men bilden försvann efter några sekunder och jag tänkte att jag kanske hade sett fel.

Sen gick presentationen om Liljefors rävbilder vidare och efter ca en och en halv minut dök den här rävbilden upp. –Titta!!!.. en till av mina rävbilder sa jag till hustrun. Men hon trodde mig inte den här gången heller. -Så fel kan dom väl inte göra sa hon. Men nu var jag helt säker.


När programmet var slut sprang jag in till datorn och googlade på Bruno Liljefors + bilder, och så klart så hittade jag mina rävbilder efter en stund bland Bruno Liljefors konst.


En liten märklig miss av redaktionen på Antikrundan för om man markerar bilderna på google så syns det att dom är länkade till mitt blogginlägg här på FS den 28-10-2010.

Och så här ser mina båda fotoillustrationsrävbilder ut i ”original”!Man kanske skulle skicka en faktura till SVT? Fast jag är inte så kinkig, och jag förstår att dom gjort ett grovt misstag. Så en ordentlig ursäkt med mitt namn och "mina" bilder i rutan i nästa program skulle jag också kunna tänka mig. Vi får se vad vad dom säger...
/Bernt

Postat 2012-01-13 00:35 | Läst 29939 ggr. | Permalink | Kommentarer (57) | Kommentera