CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Bildstöld igen, tråkigt men sant!

.

Så har det hänt igen att ett av min självporträtt snotts för att nyttjas i ett helt nytt sammanhang. Sen jag började mitt pågående projekt med självporträtt för ca 15 år sedan har jag säkert tagit 3-400 olika varav 30-40 varit ganska hyggliga i mina ögon. En 8-10 stycken varit rätt bra och därmed ganska ganska omtyckta även av andra.

En 4-5 stycken av dessa har blivit snodda ett antal gånger både här hemma och utomlands. För de bilder som blivit snodda (av företag) utomlands har det trots försök varit omöjligt att få någon ersättning för utan att det antagligen skulle kosta mer än de skulle smaka. Förra året var det ett svenskt företag som snodde ett av mina självporträtt och det kostade dom tjugo (20) tusen innan det var över.

Den här gången verkar det vara en privatbloggare som snott bilden, kanske i oförstånd. Men ändå märkligt efter alla skriverier de senaste årtiondet om just det här bildstöldproblemet. Det verkar heller inte som om våra domstolar tar det här med upphovsrätt på riktigt allvar tycker jag.

Jag har såklart dokumenterat allt med ett antal skärmdumpar, viktigt! Viktigt är också att man dokumenterar datum när skärmdumparna togs.

Så vad tycker ni? Skall jag dra iväg en faktura till bloggaren eller skall jag bara vara snäll och be honom radera bilderna.

/Bernt

Postat 2015-05-10 13:59 | Läst 3295 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera