CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Reclaim Photography– Fotografin till det offentliga rummet våren 2012.

Så var vårens Reclaim Photography avklarad med god uppslutning. Cirka 40 fotografer fyllde pelarna med bilder i det vackra vårvädret och många trevliga samtal fick man vara med om under de tre timmar jag var på plats. Här kommer lite snaps!

Här de bilder jag visade upp.

.

/Bernt

Postat 2012-04-29 02:17 | Läst 7020 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Hur mycket kan/får man efterbearbeta sina bilder + det känns bra att ha en egen privat uppgraderingsexpert + Auto HDR.

Ni som följt mig genom åren här på FS vet redan att jag i många fall arbetar rätt ordentligt med mina bilder i det digitala mörkrummet. Och hur mycket får man då förändra sina bilder? Så mycket man vill anser jag för att få fram en bild som tillfredställer ens egen bildsmak. I varje fall om ”bildmakare” och ”fotoillustratör” som jag är. Det finns naturligtvis en hel del undantag och bland annat då pressfotobilder och dokumentära djur/naturbilder. Nu är det inte inte något debattinlägg utan mest en bildtext till bilden ovan. Häromdagen hade jag besök av min egen privata uppgraderingsexpert eftersom jag är helt ”rudis” på hur min PC fungerar. Men jag lär mig mer och mer.  Och jag dokumenterade så klart.

Den obearbetade originalfilen före bearbetningen i Silvern.

.

Auto HDR direkt i Nexen.

För en tid sedan skaffade jag två adaptrar till min Sony Nex 5N, en för Leica M objektiv och en för Canon FD objektiv. FD-adaptern mest för att kunna ta lite makrobilder som jag skrev lite om i en tidigare blogg.

Nu har jag också tagit några bilder där jag hängt på en av mina gamla favorit FD- gluggar, en Canon New FD 14 mm f/2.8 från början av 80-talet. En ordentlig halvkilosglasbit.

 Auto HDR 6 EV direkt i Nexen, sen har jag förstärkt detaljåtergivningen lite med Topaz Adjust.

.

Annars då…

Reclaim Photography i morgon lördag med start kl. 12.30 på Sergels Torg.

 

Trevlig helg!

/Bernt

Postat 2012-04-27 16:06 | Läst 8729 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Möte med våren i norra Uppland.

Hemma efter första långhelgen för året i Örbyhustorpet. För ca fjorton dagar sedan körde en hel del prylar till torpet som vi då bara lämpade av snabbt. Nu var det alltså dags för första vårturen. Vår och vår, så här såg det ut när vi kom upp strax efter sju i fredags kväll.

Kallt och rått var det så klart i huset efter vintern utan värme men efter lite eldande i ca två timmar var rumstemperaturen behaglig.

På lördagen höll vi igång eldandet nästan hela dagen, vädret var grått och rått och ett stilla regn föll nästan hela dagen. Så det blev mest inomhusaktiviteter. Här håller hustrun på och montera ihop vår blivande stående IKEA vedhylla.

Och så här blev resultatet när vi fyllt den med ved. Och ved har vi så vi klarar oss några säsonger eftersom vi av förre torpägaren fick överta över sex kubik till ett mycket förmånligt pris.

På söndagen monterade jag våra nyinköpta oljeelement, ett större i köket och två mindre i storstugan. ”Bruno-räven” har också fått sin plats i köket.

Hustrun fotograferar torpet med mobilen för att visa sina arbetskamrater. Under dagen hade vi också besök en lång stund av fyra rådjur. Dom verkade väldigt förtjusta i den nya spröda mossan på stenbumlingarna på tomten.

Helgen gick som vanligt alldeles för snabbt. På måndagseftermiddagen blev det hemfärd. Vi har vår busshållplats bara några minuters väg från torpet och sen tar bussen oss in till Örbyhus station på en 5-6 minuter där vi sedan tar Upptåget till Upplands Väsby och sedan pendeln vidare till Karlberg å Vasastan.

Nu är vi redan igång med planeringen om vad vi skall jobba med nästa gång vi åker upp. Kakelsättning i köket, väggpanel och målning sovstugan, rensning och iordningställande av verktygsboden. Sen finns det en hel del trädgårdarbete att göra också om våren har kommit igång ordentligt. Slit och släp och ingen rast och ro när man blivit torpare!

/Bernt

Postat 2012-04-24 15:21 | Läst 6140 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Makrofoto med Nexen + lite annat smått å gott.

Makrofoto har väl aldrig varit min grej direkt men då och då har jag naturligtvis fuskat lite med det också. Här två bilder på en av våra orkidéer, stackade från åtta bilder. Lite efterretusch här och där hade nog inte skadat.

Så här såg kamerauppställningen ut. Nexen med en adapter för Canon FD optik + en variabel mellanring 22-50 mm och längst fram ett gammalt Canon 50 mm makro.

.

Snabbtur till torpet förra helgen.

Vi hade tillsammans med dottern Malin och dottermannen Claes plus sonen Jocke bokat in en körning förra helgen med prylar upp till vårt torp i Örbyhustrakten. Så här såg det ut på lördagsmorgonen när man slog upp korpgluggarna så man blev ju lite orolig så klart.

Men som tur var så var så försvann snöovädret österut under lördagen och på söndagsmorgonen var det strålande vårväder. Så här stökigt var det i vår lägenhet med alla saker som vi skulle köra upp till torpet.

Diverse bord, stolar, hyllor, element plus en hel del annat fyllde snabbt upp bilen och släpet. Dotterns  man Claes fick vara lastare men också chaufför.

I Järfälla hämtade vi upp sonen plus två fotöljer och två sängbottnar och därför blev det lite omlastning där. Resan upp gick utan problem, snabb avlastning vid torpet och sedan fullt ös in till Stockholm igen.

.

AS I SEE MYSELF!

Jag har i dagarna fått hem min något ”redesignade” bok ”AS I SEE MYSELF”. Har också bytt papper vilket gjorde att trycket blev bättre plus att jag också gjort vänstersidorna på uppslagen gråa.

.

Reclaim PhotographySergels Torg nästa lördag kl. 12,30!

 

Trevlig Helg!

/Bernt

Postat 2012-04-20 12:40 | Läst 9375 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Bokbord på gårdagens Twangträff!

Trots en lite värkande kropp tog jag mig upp till Twang i går. På min stapplande väg upp från tunnelbanan vid Medis var det en person bakom mig som gav mig en CD-skiva med orden: Här får du en liten present! Jag trodde först att det var något mystiskt samfund som ville dela med sig av sina tankar och idéer. Men när jag vände mig om så var det ”Twangaren” Staffan Johansson som överräckte en fulladdad CD. Under vår promenad mot Twang hann vi prata lite om analoga vs digitala bilder och kvalitén på digitala utskrifter bland annat då Anton Corbijns på Fotografiska.

Som vanligt var det gått om fotofolk på plats också den här gången och många fina fotoböcker av olika slag vandrade runt bordet. Här kommer en laddning bilder!

Mats Adsten hade med sig en fin bok med Istanbulbilder från olika tidsepoker.

Mats A ser lite tveksam ut när Alf J framför sina synpunkter.

Torbjörn sköt skarpt med sin Sony kanon.

Micke Berg var också på plats och han hade bland annat med sig en fin Walter Hirsch bok...

...och här ett uppslag ur den med några av Hirschs filmiska bilder.

Krister K bläddrar i en tidning med Turkisk fotografi...

...och han höll också kontakt med yttervärlden.

Olle J har hittat ett intressant motiv och finjusterar skärpan!

.

Efter cirka två timmar var jag tvungen att dra mig hemmåt till en väntande middag.

Glad Påsk!

/Bernt

Postat 2012-04-05 09:27 | Läst 9696 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera