CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Tisdag fm kl.09.23 avgår mitt tåg mot Stockholm...

Skåne och Brödåkra är över för den här gången och i morgon lämnar jag mitt Brödåkra pent house och återvänder till huvudstaden igen. Christer skjutsar ner mig till Lund.

Christer slititer hårt med sin tomthäck. Stegen är lite för låg vilket gör att mjölksyran med kraft slår till då och då.

.

Hösten är här...

Vi tog en liten korttur ner till kusten i går efter lunch och där Barsebäcksvägen utmed havet. Många fågelsträck höll på att ladda för sin resa söderut.

Vi körde in och stannade vid Järavallens naturskyddsområde och tog där ca en timmes promis runt i området medans vi väntade på mer spännande ljus närmare havet.

Nu blev det inte så, det mulnade på ganska snabbt när vi gick ner mot havet. Vi passerade också platsen där jag för ett antal år (2007-10-06) tog nedanstående bild i mer spännande ljus.

Allt från Brödåkra just nu!

/Bernt

Postat 2013-10-07 14:46 | Läst 7765 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Sista helgen i Brödåkra.

Sista helgen i Brödåkra för den här gången och på tisdag bär det av mot huvudstaden igen. Som vanligt har det varit fina och stilla dagar i lathetens tecken. Man behöver inte vara nyttig jämt.

Och ett par självporträtt i Christers tvag och sköljrum har också blivit som vanligt.

.

Trevlig helg!

/Bernt

Postat 2013-10-04 10:37 | Läst 11700 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Skåneblandning eller hare hänt nåt i Brödåkra?

Vi har varit ute och rört på oss lite mitt skånegäng och jag. I söndags efter lunch plockade Christer och jag upp Håkan vid hans hemman i Ödåkra. Autopiloten var sen programmerad på Kullaberg och Kullens Fyr. Med ev stopp efter vägen.

Första stoppet på vägen blev Höganäs Saluhall en högborg för "Gourmet Lovers and other food addiicts". Sedan 1835 har man i Höganäs tillverkat saltglaserade bruksföremål vilka blev ett signum för hela bygden. Idag har de anrika lokalerna ändrat inriktning mot gastronomi. Lite som Östermalmshallen fast trevligare och mysigare. Vi snokade runt en stund och sniffade i oss dofter från Skåne och resten av världen.

Vi hamnade också på Höganäsgruppens butik och galleri och där fastnade jag bland annat för "Den Gamle" av Stefan Johnson Petersén (tv).....

...och "Gåvan" av Sofia Nilsson.

.

Sen efter Höganäs vidare till Krapperup Slott och Galleri von Werder där Gunilla von Werder bla visar up sin maskkonst.

Som en av Europas mest högkvalitativa maskmakare lockar hennes verk både konst-, inrednings-, mode- och historieintresserade. Det fanns en hel del konst och konsthantverk
i galleriet av av gästande konstnärer av hög klass.

.

Varför valde vi då Mölle/Kullaberg som resmål?... jo bland annat för att det är Håkans barndomstrakter men också så klart för den spännande naturen. 

Efter promenaden upp till Kullens Fyr och efter lite vyavbildningar överraskade Håkan oss med lite kaffe som han halade upp ur fotoväskan. Fantastisk fin seneftermiddag. En hel del folk på plats för att njuta av kanske sista fina höstdagen.

Då och då måste man ta lite rast också. En fin läplats på Kullens Fyr ut mot havet.

Testpatrullen i farten! Här Håkans 70-200mm...

...och här ett skott från den mot havet.


Sancho Panza och Don Quijote.

Mmmm...kränkande fotografering? Fotospaning i Mölles finkvarter.

Canonmaskinerna gick varma, bracketing fotografering mot solnedgången var populärt.

Mölle i Las Vegas ljus. Frihandstagning 24-70 mm 1/10 sek f/2.8. Lite Color Efex Pro i slutändan.

Efter en fin kortresa landade vi hemma i Brödåkra vid tjogo tiden där det blev lite käk å sport på platten. Det är ganska sällan man får några fotografiska mästerverk på den här typen av kortresor, men det gör inte så mycket. Trevligt sällskap ett antal timmar plus lite kultur och natur räcker bra för mig.

Bildbidrag också av Håkan Ivö å Christer Smedberg.

.

Allt just nu från Brödåkra!

/Bernt

Postat 2013-10-01 14:24 | Läst 5578 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera