CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Kortrapport #10 från Brödåkra maj 2010

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE


Jag har fått med några av mina självporträtt på 591 photgraphys temadagar om självporträtt ”Self Days”. Many thanks Mr Urbano!

 


Vädret är ingen höjdare i Brödåkrabyn i dag, grått och strilregn.

Det finns stora möjligheter att vi tar en tur till Danmark nästa vecka och där till Louisiana eller Arken söder om Köpenhamn. Vi får se vilket det blir, båda på en dag kan bli lite för mycket. Det kan också bli något helt annat...


Bonusbild!

Christers granne Ragnar "The Master Mariner" tittade över en stund i går eftermiddag.

 

Kort-kort kortrapport i dag… från Brödåkra!...och glöm inte era morsor!

/Bernt

 

Postat 2010-05-28 13:14 | Läst 4986 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Kortrapport #9 från Brödåkra maj 2010

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

På onsdagen åkte jag med Christer i hans säljlastare så det var väckning strax före sex för att klara av att vara på hans arbetsplats vid åttatiden.


Det tar ca två timmar för Christer att ställa i ordning och fylla bilen med de växter han skall visa för kunderna under dagen. Med Micke på Arnes Blommor har han tidigare gjort ett första måste urval, sen fyller han på med egna saker han hoppas hans kunder ska gilla.


Dagens säljtur gick upp till Båstad och Halmstad. Under dagen tur fick jag också för första gången i mitt liv användning för en ramsan man än gång fick lära sig på geografilektionerna i plugget för mansålder sedan ”vi ska äta, ni ska laga”. Ni som är lite lagom äldre kommer säkert ihåg den.Här snackar Christer med två hippa tjejer som driver blomsterhandeln "Hemlängtan" i Halmstad.
På Halmstads gator var det full fart i det fina försommarvädret. Medans Christer förevisade sitt blomsterutbud i bilen fick jag stå vakt utanför kundens blomsterbutik "Flower de Lux" eftersom hon var ensam i sin butik.Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE Många intressanta ortsnamn passerade vi under dagen. Norra Utmarken och Kärleken låter ju spännande.Vi var tillbaka på Arnes Blommor i Påarp vid nittontiden och vad jag uppfattade hade det varit en bra dag försäljningsmässigt. På hemvägen tog vi varsin pizza i Tågarp. Tillbaka i Brödåkra var vi vid tjugoettiden efter ca elva timmars arbetsdag för Christer. Jag gjorde inte många knop under dagen utan mest var med som samtalspartner men ändå var jag rätt slut och därför var det inga problem att försvinna in i drömmarnas värld vid tolvtiden.


Bonusbild!


På dagens bonusbild sitter man som en annan Rodin tänkare och funderar över livets för och nackdelar, pensionsutbetalningar och räkningar, solsken och regn m.m. Kanske funderar man lite över att man är helt unik, precis som alla andra…

 

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

Länktips!

 

Look in Art /Photography. Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE   Stor samling av modern konstfotografi! Under ”Category” finns också två andra intressanta rubriker att försvinna in i, Installations och Sculptures.


 

 


Det var allt i dag… från Brödåkra!

/Bernt

 

Postat 2010-05-27 13:57 | Läst 5768 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Kortrapport #8 från Brödåkra maj 2010

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

 

Måndag igen och Christer drog till jobbet strax efter åtta. Jag tog det lite lugnt och klev upp först vid niotiden. Snabbt på med fem koppar Zoega i Perkulatorn för att komma på banan igen. Saknar lite DN-läsandet som jag har hemma varje morgon vid kaffet,  nu får det bli kortnyheter på teven i stället och sedan lite på nätet också.

Äppelträden står i blom och maskrosorna på och runt Christers mark trivs alldeles utmärkt. En hel del av maskrosorna på infarten har fått stryka med under eftermiddagen.


Digitala Holga lith-bilder.

Nils Bergqvist visar i sin senaste blogg ett antal mörkrumsframställda lith-bilder. Och när man ser dom så längtar man efter sitt analoga mörkrum igen. Det gör man iofs alltid när Nils presenterar sina arbeten från sitt mörkrum.

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

Nu lär det nog inte bli något mer manuellt kopierande för min del, om jag inte dyker på någon som kan låna ut sitt mörkrum. Så det lär nog bli så att mitt ”framkallande” och ”kopierande” även framöver kommer att göras digitalt till största delen.Jag får i stället jobba lite med min digitala toykamera LX3:an som har inställningar för både fyrkantsbilder och pinhole. Mest på lek på måndagsförmiddagen naturligtvis, men det är ju inget fel på det…


 

Vid form och färgsättningen har jag inspirerats av Nils Bergqvists fina Lith Prints som ni hittar HÄR!

 

Jag fick en kommentar från Staffan Johansson:

Hej där Carlzon!
Kul att se hur livet går vidare i Brödåkra! En fråga: Dom där "plug-in" prylarna som du ibland tillämpar: Hur funkar dom egentligen i en mera realistisk (professionell) skala?
Dvs en skala av bilden i originalupplösning? Brusreducering i 640-800 pixlars bildbredd kan ju kanske se OK ut på webben. Men hur det ser det ut i produktions-storlek, säg 300 dpi i format A2? Du har ju en gedigen erfarenhet av branschen, så därför frågar jag här ödmjukt ;-) OBS, jag gillar vad du gör, även i skymmningen i Brödåkra!


Och då har jag testat det så klart med en bild skjuten från fotöljen. Canon 50D /2000 ISO.


Obehandlad. 100% crop på skalad bild  33,5 x 50,3 cm /300 pixels/inch.


Topaz DeNoise.100% crop på skalad bild  33,5 x 50,3 cm /300 pixels/inch. Kan säkert finjusters ytterligare. Det handlar ju om att finna de optimala inställningarna mellan skärpa och brusreducering. Ingen efterskärpning.

 

 


Trevlig början på veckan… från Skåne!

/Bernt

 

Postat 2010-05-24 17:02 | Läst 4704 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Kortrapport #7 från Brödåkra maj 2010

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

 

Lördagen blev en riktig slappdag och det blev därför en hel del tevetittande, först två hockeymatcher sen Champions League-matchen. Mellan matcherna serverade Somjit fantastiska kycklingfiléer med tillbehör och jag misstänker att det kommer att bli mer godsaker med Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE Thailändsk anknytning frammöver. En och annan pilsner slank ner också.

 


Frammåt 22-tiden började dimman svepa in över Brödåkra. LX3:an fick arbeta hårt med långa exponeringstider och brusigt som attan blev det också. Vackert och lite kyligt var det i månskenet som trängde igenom dimman i försommarnatten.


 

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE Före och efter försiktig brusredusering med DeNoise

 

 

 

Länktips!


Lost At E Minor, for creative people. Nyheter och skvaller om konst, design, illustration, film, mode, fotografi, arkitektur, mat m.m…


 

Trevlig söndagseftermiddag…från Skåne!

/Bernt

 

Postat 2010-05-23 12:36 | Läst 4625 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Kortrapport #6 från Brödåkra maj 2010

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE


 

Regn i natt och gråväder i morse men på eftermiddagen klarnade det upp men på nyheterna säger dom att det kommer lite svalare fulvär igen.. Och Tre Kronor gick vidare på halvfart mot Danmark. Det känns lite märkligt att kolla på hockey när det är finfint försommarväder ute som det var här i går. I morgon eftermiddag tar Tre Kronor oss till finalen…med lite tur. Men hockeyungdommarna verkar vara tända så dom kan nog överraska igen.

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

Tusenskönor (Bellis perennis) i Christers gräsmatta, numera förvisade till “Flower Heaven” efter attack från hans Stigagräsklippare. Bilden är dragen ett par varv i Topaz Adjust.

 

Min värd Christer har också arbetat som kock tidigare i sitt liv vilket gör att  man blir kraftigt bortskämd med en massa olika godsaker på matbordet. Men ibland till lunch kör vi lite enkelt som tex korv (vegitarisk) eller havregrynsgröt med lingonsylt. Nu på eftermiddagen blir det rabarberpaj med vaniljsås och till kvällen troligen kokt fisk.

 


”En god måltid börjar egentligen redan på torget, i hallen, snabbköpet eller varhelst du föredrar att inhandla din mat. Det är rasande viktigt att man får tag i goda råvaror, fräscha grönsaker, välhängt kött, lagrad ost – och helst till priser som inte gräver hål i plånboksfickan. (En eloge till alla tjejer som varje dag kan hålla god mat på bordet inom rimliga budgetgränser. Det, mina herrar, är en konst som borde medaljeras!)”. Grabbarnas Stora Kokbok 1975.


 Annars då...


I veckan som kommer fyller sonen år. Det känns som om det var i går jag tog den här bilden på hans ankomst till den här planeten för ca trettiosex år sedan. Min dotter fyller fyrtio i höst. Vuxna människor båda två nu fast fortfarande på väg liksom. Nikon F/35 mm.

 

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

Juniorerna tränger sig på!


Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

I dag kl. 18.30. Men rätt vad det är så kommer det en blogg från Gnesta om något sällsynt Jupiter objektiv från trettiotalet tillverkat i 110 exemplar, då är det kört igen!

 

 

 

 

"Mina ungar har sagt till mig: Fan, kan du inte skaffa dig åtminstone en normal kompis. Nej, för jag är inte intresserad av det. Hellre då Micke Persbrandt och Thorsten Flinck."
/Stefan Jarl   (snott från Thomas H Johnssons blogg).

 

Trevlig helg från Skåne!

/Bernt

 

Postat 2010-05-21 17:02 | Läst 4617 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
1 2 3 ... 4 Nästa