CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Snart är det midsommar och om lite mer än en månad Gnesta Planket!

Hemma igen från Brödåkra och Skåne sedan några dar och trots allt trubbel med tågtrafiken i Skåne så flöt hemresan på normalt. Men jag lovar att det märks att man inte är 25 år längre när man släpar runt på sin stora väska och dator. Eftersom jag sedan några år åker tåg ner till Skåne får min stora kameraväska nästan alltid stanna hemma, packar numera ner min storkamera, stativ och gluggar i resväskan. Lite kortare besök hos mina vänner i Skåne även den här gången, men så har det blivit sedan vi skaffade vårt torp i norra Uppland.

Den 26 juli är det åter dags för Gnesta Planket. Utställningen kommer som vanligt att vara på väggarna till Gnesta Färghus och gamla Godsmagasinet i centrala Gnesta. Platserna ligger c:a 2 minuters gångväg från stationen och c:a 2-20 sekunders gångväg från huvudgatan. Utställningen börjar 11.00 och pågår fram till 15:00. Till Gnesta kommer du med Pendeltåg, Regionaltåg och såklart även med bil. Bilparkering finns c:a 10-30 meter från utställningen. Vi syns kanske där!

Trevlig midsommar!

/Bernt

Postat 2014-06-17 18:12 | Läst 6103 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Kortrapport # 2 Brödåkra juni 2014.

Mina stilla dagar i Brödåkra flyter på. I går tog vi en tur över sundet till Helsingör och fortsatte sen ner till Köpenhamn och där Nyhavn, där Christers dam Somjits ena son driver en thai restaurang. Allt var perfekt eftersom jag på Copenhagen Photo Festivals hemsida hittat en karta med olika gallerier och utställningar bla då i Nyhavn området som jag skrev om i en tidigare blogg..

Wonderful, wonderful Copenhagen. Nere i Nyhavn där vi hamnade var det knökfullt på krogar och längs kajerna, man fick tränga sig fram bland sjungande och glada öldrickande människor och från vissa grupper spred sig söta dofter.

Liten miss blev det för oss med gallerierna i Nyhavns finkvarter. Det visade sig mest vara vanliga konstgallerier och auktionshus bara några få rena fotogallerier. Men vi fick se en hel del fin konst. Kanske det hade varit bättre att åka ut till Carlsbergs området en bit från centrum där det var radda olika fotoutställningar också i år enligt programmet. Sist när vi var där blev vi lite missnöjda.

Cirka tre timmars promenad i den fina försommareftermiddagen blev det med lite olika pauser då och då. Så många bilder blev det inte men många fina upplevelse stunder, och några gifte sig. När det sen var dax för hemfärd frammåt kvällningen plockade vi upp Somjit + hennes yngre son hos hennes andra son på Thai restaurangen nere i Nyhavn. Lite bildprat, dokumentärtittande och pilsnerdrickande avslutade dagen.

/Bernt

Postat 2014-06-08 17:08 | Läst 5079 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Kortrapport # 1 Brödåkra juni 2014.

Skåneturen försommaren 2014 blir ca fjorton dagar lång. Resan började med en ersättningsbuss från Klarabergsviadukten ner till Södertälje . Nerresan fortsatte sedan med "Snälltåget" och på tåget kände man sig i sin träsalongen förflyttad femtio år tillbaka i tiden. Min skånevärd Christer plockade upp mig i Lund vid framkomsten för vidare färd mot Brödåkra. Sen fin eftermiddag i trädgården och senare kväll med mat och dricka i lagom mängd.

 

På söndagen blev det lite kulturdrogning,  Håkan mötte upp Christer och mej nere vid Dunkers Kulturhus där det skulle finnas några utställningar att beskåda. En om en fotograf plus en om barnboksförfattaren Barbro Lindgren. Innan vi gick in kom en häftig uppfriskande regn, åsk och hagelskur. På bilden visar Christer några av sina skutningar för Håkan.

Den om fotografen där gick det inte så bra. Det visade sig vara en utställning med porträttfotografen Hans Gedda och den öppnade först den fjortonde juni. Troligen samma utställning som jag tidigare såg på Konstakademin i Stockholm.

Så det blev Utställningen Loranga! Loranga! en stor utställning om Barbro Lindgrens universum. Hela stora utställningshallen lekfullt uppbyggd scenografi från Barbo Lindgrens och hennes illustratörers värld. Barbro Lindgren är årets Astrid Lindgren Memorial Award prisvinnare (Alma). Jag är lite för gammal för riktigt känna till hennes böcker men "Loranga, Masarin och Dartanjang" kommer jag ihåg.

"Tusen korvar, tack" sa Loranga. "Skriv upp det på mig, jag betalar när jag blir rik".

Fina originalillustrationer av Eva Eriksson.

Många fina original också av Olof Landström som man mins bäst från han och Peter Cohens animerade TV-filmer om Kalle och hans klätterträd.

Fin utställning med massor av aktiviteter och workshops: "Loranga! Loranga! på Dunkers öppet till 7 september.

.

Innan vid drog hemåt tog vi en runda ut till havet i den fantastiska förkvällen.

Efter någon timme vid havet i motljus drog Håkan hem till sitt i Ödåkra. Christer och jag stannade till i Tågarp och tog varsin pizza (och jag en öl) innan vi landade hemma i Brödåkra igen.


Det var allt!...mina stilla dagar i Brödåkra rullar på.

/Bernt

Postat 2014-06-02 14:06 | Läst 5251 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera