CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Paket från den "undre världen".

I går var jag inne hos postavdelningen hos ICA och hämtade ut ett paket som kommit hela vägen från Australien. Och innehållet var en bok RAGE AGAINST THE LIGHT av fotografen Markus Andersen som jag kommit i kontakt med på Facebook. "I look for elementar that will add a mood to the image: my creative decision are made in an instant. I shoot fast, take the frame and move. I guess it's like trying to capture lightning in a bottle." Och det har han lyckats fint med tycker jag, och en signerad kopia fick jag med. Tack Markus Andersen!

En liten film om Markus Andersen hittar du HÄR!

.....................................................................

Det har inte blivit så mycket bloggande för mig de senaste året. Kroppen och hjärnan har varit lite ur form kan man säga utan att överdriva, men jag slänger upp lite bilder på Facebook då och då.

Hadé! Bernt

Postat 2016-02-06 15:18 | Läst 2927 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Gamla kameror har man ju...

Och en del som måste ses över ibland. Så idag vid lunch träffade jag kamerafixaren Jonas W på Cafe Valand här i Vasastan. Han skall serva min tysk (M6) plus titta på några gluggar och se till att allt är ok inför en ev försäljning senare. På plats var också Mattia M med en äldre Rollei som behövdes ses till lite. Lite svartvita samtal om gamla kameror, spårvagnar och tåg plus en del om den kommande kameraloppis den den 26:e september blev det också.

.

En bonusbild också säklart!

,

It's weekend!!! Whatever you are shooting, and however you are shooting it - have fun!

/Bernt
Postat 2015-09-11 15:24 | Läst 3020 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Gnesta Planket 2015

Så var Gnesta Planket avklarat för i år. Många olika bilder från olika fotografer fick man se och en hel del bekanta stötte man på. Bengan B "Gnestageneralen" såklart, Knut K, Mickarna Berg å Borg, Krister K, Malin J + Cathrine W, Hans M, John Arthur E med flera. Fick också äran att träffa pressfotograf ikonen Anders Engman som tyckte om mina självporträtt och bla sa: -Om jag hade ett ansikte som ditt skulle jag trä en papperspåse över huvudet så fort jag gick ut så att ingen annan skulle sno ditt ansikte!

En fin dag tillsamman med en massa bildälskande människor blev det.

/Bernt

Postat 2015-07-26 09:57 | Läst 4142 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

En bild om dagen...

För att inte snöa in totalt när inspirationen tryter lite så här års när mörkret kryper på oss och för att hålla igång avtryckarfingret och tangentbordsfingrarna lite gick jag lite löst med i en facebookgrupp som heter "En bild om dagen 2014". Där handlar det om att visa upp en bild varje dag som följer vissa förbestämda teman. Jag har inte varit med med bilder varje dag men här kommer en del av de som jag haft med.

Glugg

Muskel

Ledsen

Hon

Härlig

Trapp

Sladd

Trädgård

Sil

Näsa

Utrymme

Stad

Jag har såklart lagt upp en del färgbilder också på sidan men dom hoppar jag över att visa här.

/Bernt

Postat 2014-10-30 10:24 | Läst 6923 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Inte har det blivit mycke bilder de senaste året...

Och varför det då? Ni som känner mig behöver ingen närmare förklaring. Jag är glad över att jag fixade en sommar till fast jag inte trodde det i vintras. Åtta veckor i vårt torp i sommar har i lugn och ro utan stress har gjort att jag nu mår ganska hyggligt.

Min kropp fick sig en riktig snyting i slutet på oktober förra året och det var andra smällen på ett par år, kraften försvann ur kroppen på några sekunder. Likaså blev det sedan när jag återhämtat mig med lusten att fotografera, läsa och springa på stan och kolla på sånt man gillar.

Så, så mycket seriös fotografering och skapande av bilder har det inte blivit men då och då har jag lagt lite dagboksbilder på min facebooksida  som också går att följa på min presentationssida här på fotosidan.

.

Annars då...

Inför den här bloggen började jag (lite lätt) att arbeta lite mer med ett par bilder i alla fall. Vilken fin bild på ödetorpet sa min fru när hon fick syn på bilden på min skärm. Hon känner ju mig så sen kom naturligtvis följdfrågan: Såg det ut så där när du tog bilden eller har du jobbat med den?

Får man göra vad man vill med sina bilder? Javisst får man det! Det tycker i alla fall jag som anser att i många fall är RAW-filen bara är ett grundmaterial och bilden man skapar från dessa är sedan slutprodukten. Det här gäller ju inta bilder jag tar, många går också snabbt igenom mina olika program.

Originalfilen från LX3an 1/1000 sek f/4.5 ISO 200. Min gamla LX3 hänger med fortfarande men det skall bli spännande att se Panasonics nya Lumix LX-100 den har nämligen en Micro Four Thirds-sensor med samme storlek på 17,3 x 13,0 mm som i tillverkarens systemkameror. Något större och lite tyngre blir den + kanske lite dyr, runt 9.500.

.

Hade gott!

/Bernt

Postat 2014-09-29 14:44 | Läst 11644 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera
1 2 3 ... 7 Nästa