CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

En av gårdagens bilder igen.

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

Som de flesta av er redan vet så gillar jag att arbeta med mina bilder i det digitala mörkrummet om det sen kallas manipulering eller bearbetning det får andra avgöra. Vad som är viktigt för mig är att slutresultatet blir så tilltalande som möjligt. Men självklart måste utgångsmaterialet ha något intressant som eventuellt kan tilltala ”publiken”.


Här har jag ”jobbat” lite på den testbild jag visade i går. Kanske inte någon av mina bättre, här mest för att visa mitt sätt att arbeta med mina RAW-filer. Det mesta gjort i ACR:en med toningsverktyget, justeringspenseln plus Fill light och Clarity, lite kurvjustering och skärpning på slutet i Photoshoppen.

 

100 % crop före.

 

100 % crop efter.Eftersom jag tog bilden med 800 ISO och inte gjort någon brusreducering så har bruset förstärkts lite i behandlingen. Men inte alls störande tycker jag, påminner lite om vasst Tri-X korn.

 

Annars då...


Våren är äntligen här! Avtryckarfingret är redo och vapnen för min bildjakt är laddade.


/Bernt

 

Postat 2010-03-31 13:06 | Läst 6730 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Test av en ”gammal” EOS glugg på min ”nygammla” EOS 50D.

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

 


Jag har några ”gamla” EOS-gluggar i mitt kameraskåp som jag tidigare körde med på min analoga EOS 1:a bland annat då en 20-35:a som jag skaffade 1991 för en hisklig massa slantar. Numera kan man få tag i den begagnad för ca 3-4000 kr. Närgränsen kanske inte är den bästa bara 50 cm och autofokusen inte lika snabb som på nyare. Lite tung och högljudd är den också. Men skärpan är det inget fel på.

 


 

Från kortet. Canon EOS 50D, Canon EF 20-35 f/2.8L @ 20 mm f/5.6 med ISO 800, brusreduseringen i kameran avstängd.

 


 

Här en Cropp 100 %.

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

 

Bra begagnatköp tycker jag. Den ger 32-56 på min 50D och 2.8 hela vägen är självklart ett plus.

 

Det var allt just nu!

/Bernt

 

Postat 2010-03-30 17:01 | Läst 5471 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Min femtioelfte orkidéfotografering plus lite annat smått och gott...

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

Nån gång så där varannan månad brukar jag ta några bilder på min orkidé, och det har pågott nu i ett par tre år. Den här tog jag i går, nedre bilden ett utsnitt från den övre.


 

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

Poppis objektiv i bostadsbilagorna.


 

Det senaste åren har supervidvinkelobjektiven blivit mycket poppis i bostadsbilagorna här i stan. Förädiska bilder som ljuger rätt kraftigt. Kolla på den här lilla 1:an. Man kan undra vad de som går på visningar tycker när dom får se objekten på plats.

 


 

Vårt lilla smala kök fångat med min Sigma 10-20 mm.

 

 

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE Helt galna priser på lägenheter i Vasastan.

 


 

Det finns en hel del fina fördelar med att bo i Vasastan som jag gör, promenadavstånd till det mesta och fortfarande finns det en hel del intressanta småbutiker och gallerier även fast dom börjar försvinna mer och mer. Helt galet är dock priserna på lägenheter om man vill bo här i innerstaden. Bara på det senaste året har priserna gått upp med 16 %, och snittpriset per kvadratmeter ligger just nu på nästan 59 000 kr. Man undrar hur det här skall sluta. Förr eller senare kommer det nog att komma ett bakslag. Då är det tur att man inte har några dyra banklån…

 

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

Mera Pierre Holländer.


Jag visade tidigare en bild på konstflygaren Pierre Holländers (1944-2003) rosa Saab Safir. Hittade en gammal färgkopia häromdagen där han är uppe trixar med sin Pitts.


Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE Annars då…


" Skillnaden mellan dåligt och bra kaffe, är som skillnaden mellan liggsår o en orgasm". -Tina Messing.

 


Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE Som sagt, dagens blogg blev lite "Carlzonz blandning". Och vad det gäller alliansens glädjekalkyl i pensionärsutspelet säger jag som Arne Anka: "Ibland undrar man om man lever i ett land eller ett skämt".

 

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

Vi ses igen snart!

/Bernt

 


Postat 2010-03-30 14:40 | Läst 6030 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Söndagsblandning! Ännu en RC-motor plus lite naket i repris.

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Jag har i min blogg tidigare visat några av bitarna i min lilla RC-motorsamling. Först visade jag en tysk Webra maskin sedan ett par K&B maskiner från USA och nu till sist blir det en Saito maskin från Japan.

 


 

SAITO FA-125A AAC 20cc/4-stroke/2.2 hk

Jag köpte den här motorn en gång i tiden för att ha den i en radiostyrd bil i ¼ skala. Själva bilbyggsatsen köpte i början på 80-talet från USA.

Här kan ni på tuben se en testkörning med en Saito 20 kubikare. 

Bilmodellen kallas Sprint Car. Det är en populär tävlingsklass för både ¼ skalebilar och fullskalebilar  i USA, tävlingarna körs på grusad rundbana och kallas Dirty Racing. Min bil ligger numera nermonterad i en kartong i mitt källarförråd.

 


 

Hittade den här bilden på en lite modernare Sprint Car på webben, men där man kan se storleken bra på ¼ skalebilen.

 

 

Morgonens fikabok!

Jag har nog skrivit om den här boken tidigare men jag såg att nästa nummer av Fotosidan Magasin bland skall ha temat naket så jag kör en repris.

 


 

Bill Brandts ”Perspective of Nudes” utgiven av Bodley Head 1961.  

Bill Brandt var mest känd för sina bilder av London, hans landskapsbilder och sina porträtt av celebriteter när han för första gången i den här boken visade upp sina nakenstudier som han arbetat med sedan 1945. Den här upplagan av boken är från 1961 har ett fantastiskt fint tryck, djuptryck på matt papper. Tråkigt nog har många av Brandts nyare upplagor inte alls samma fina bildåtergivning. Men det gäller ganska många andra moderna fotoböcker också som pumpas ut numera.

Här några uppslag ur min något gulnade och lite kantstötta bok:

 

 


 

Så här skrev Kurt Bergengren bla om boken när den kom ut1961.

”En bok med nakenbilder omskakade plötsligt diverse fotografiska tankesätt på våren 1961. Fotografen hette Bill Brandt, boken Perspektive of Nudes.

Bokens nittio bilder är syner som manats fram med två instrument, kvinnokroppen och en kamera från fotokonstens ungdom. Syner av en bisarr anatomi som tycks uppföra ett kammarspel i viktorianska spökrum. Syner på havsstranden av renspolade former av kroppar och stenar.

Hans perspektiv formas efter en konvex spegel, en vidvinkellins inställd på oändligt avstånd, utan slutare, kapabel att fånga in ett rums fyra väggar i bilden men så ljussvag att nätt och jämt en del av motivet framträder på visirskivan. Bill Brandt kan vara säker på att hans kamera i varje fal imiterar ögats sätt att se. Han måste till och med använda nackstöd ty exponeringstiden varierar mellan trettio sekunder och tre minuter. Med miljö och pose kan han arrangera en bilds själtillstånd, men den deformerande linsen bestämmer uttrycket.- Kurt Bergengren.

 

 


 

The Bill Brandt Archive

 

Bill Brandt på webben

 


 

Vi syns igen!

/Bernt

 

 

 

Postat 2010-03-28 17:04 | Läst 7383 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

En förmiddag på jobbet...

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

När min fru har förmiddagsskift på sitt jobb kliver hon upp vid halvfemtiden och ibland händer det att jag också vaknar då. Det gjorde jag i går morse. För att komma igång med den nya dagen började jag som vanligt med att brygga mina åtta koppar kaffe, fast det är för mig bara fyra koppar eftersom jag har en rätt stor kaffekopp. Sen blev det bli ca en och en halv timmas tidningsläsning under kaffedrickandet.  

Vid halvniotiden brände jag av några bilder på min gata och lite senare också några självporträtt. Sen blev det lite tevetittande en stund innan jag satte mig framför datorn och där jag plockade upp porträttsbilderna. Av de femtontal bilder jag tagit var det tre-fyra som höll måttet resten raderade direkt. Många av mina äldre självporträtt har jag tagit med min PowerShot G5:a, då var det lite mindre missar eftersom den har en vridbar display vilket gjorde att jag kunde se mig själv samtidigt som jag tog bilderna.


Den här bilden valde jag att arbeta vidare med. Här RAW-bilden direkt från kortet, bara omgjord till gråskala.


Och så här blev den efter labbandet (framkallningen) i ACR:en. En hel del pjattningar och efterbelysningar, men det är inget ovanligt när jag ”gör” mina bilder. Det blev väl ingen riktig höjdarbild för mina olika gallerier den här gången måste jag erkänna utan mera en utfyllnadsbild för bloggen.

 


Konstgräset i Vasaparken börjar synas igen och i förrgår såg jag några killar där som trixade lite med sin fotboll. Vårt fönster mot gatan är lite skitigt just nu efter vintern så LX3-bilden är lite disig den här gången.


One image a day keep the doctor's  away!

/Bernt

 

Postat 2010-03-26 10:20 | Läst 5964 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera
1 2 3 ... 4 Nästa