CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Lördagsgodis...

Hösten på väg..? Det redan känns lite i luften tycker jag...bäst att dra söderut ett tag. Så nu på fredag sätter jag mig på bussen och åker ner till min kamrat Chris i Brödåkra, Skåne. Hoppas det inte blir så stressigt som förra gångens resa ner då den korta paus man skall få i Jönköping för en liten bensträckare gick upp i rök då bussen var försenad vid ankomsten dit. Lite Jobbigt att sitta på en knökfull buss i så många timmar utan paus.
Funderade först även den här gången på att ta tåget i stället eftersom SJ gått ut så hårt med att dom sänkt priserna, så jag kollade upp priset hos SJ och där kostar en enkelbiljett för mig 919 SEK, Swebuss tar 346 SEK... så därför får bli "boskaps" bussen igen.
Bilden ovan, min skånekamrat Chris "The Trucker".

Rapport från fönsterbrädan IIIDen femte blomman har nu slagit ut på vår Brudorkidé och som ni ser på bilden har den fortfarande tre knoppar som förhoppningsvis också kommer att blomma.
På ovanstående bild har jag arbetat med digital Orton effekt. Orton effekten har fått sitt namn efter fotografen Michael Orton och går i grunden ut på att man lägger ihop två  bilder, en skarp och en oskarp.Orton effekten passar nog bäst för växt och naturbilder men går naturligtvis att nyttja på vilka motiv som helst, självporträtt tex.
Om ni är har lust finns det lite att läsa om det här här: Nature Photographers
och här: PCINDen här helgen är vi hundvakt åt en av sonens hundar, som här ligger och myser i "farfars" fotölj. Dobbermannen Mino är en gammal man nu och ligger mest och sover, när han inte hänger efter "farmor" i köket.

 

That's all folks!

Bernt

Postat 2008-08-30 19:22 | Läst 10316 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Lite fredagssnack...

 

Igår så skrev jag lite om att jag hittat ovanstående verk av mig från slutet av 60-talet till salu på en site. Jag har själv inget exemplar kvar av just den här postern och inte något grundmaterial heller. Jag räknade just ut hur många gånger jag flyttat sen jag gjorde bilden och kom fram till att jag sedan dess bott på nio olika ställen, och varje gång jag har flyttat så har jag rensat och slängt en hel del.
I slutet på 60-talet och några år in på 70-talet levde jag till stor del på att göra posters. Ibland tryckte jag upp dom själv och sålde dom vidare till olika grossister, i några fall fick jag också beställningar och levererade original. Så var det med den här bilden.
Eftersom jag fortfarande tycker att den är ganska ok (för sin tid) och gärna skulle vilja ha den i min portfolio och inte har lust att betala € 150 som priset var för den på siten. Hur gör man då?

Vektorisering är det magiska ordet.
Två vägar att gå där, antingen rita om hela bilden i Illustrator för hand eller köra den i ett vektoriseringsprogram. Bästa resultat får man naturligtvis om man ritar om bilden när man har så här dåligt utgångsmaterial, vilket jag skulle ha gjort om det varit ett vasst jobb. Nu valde jag i stället att göra bilden med ett vektoriseringsprogram.Jag tog den lilla lågupplösta bilden från siten, justerade färgerna, kontrasten och skärpan.
Sedan gjorde jag en online vektorisering på http://vectormagic.stanford.edu/ , man får göra några gratis där. Resultatet blev förvånansvärt bra och det var klart på ett par minuter.
Sen var det bara att öppna den nersparda eps-filen i Illustrator och finjustera och färgsätta.
Det finns också ett utmärkt vektor/vektoriseringsprogram som heter Inkscape som är helt gratis att ladda ner.
Här kommer mitt resultat!
Trevlig helg!
Bernt

Postat 2008-08-29 19:38 | Läst 10938 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Analogt Garage Sale...

Idag har jag lagt in en annons på Blocket på min analoga Canon EOS 1 utrustning.

Canon Eos-1
Canon EF 20-35 f/2.8L
Canon EF 28-80 f/2.8L
Canon Extension Tube EF25
Canon Remote Switch 60T3
Canon Speedlite 540 EZ
Canon Off-Camera Shoe Cord

Jag säljer den alltså till högstbjudande, finns det någon här som är intresserad av dessa analoga "gobitar" får ni gärna lägga ett bud via kontaktsidan eller mail: [email protected]
Allt är naturligtvis i bästa skick!

 

Memory lane... 

 


 

Idag när jag googlade på mitt namn hittade jag ett av mina gamla arbeten från sent 60-tal på en site. För ett par år sedan såg jag också samma poster i en affär för danska designmöbler på Upplandsgatan här i stan för 3500 kr.

Det går upp och ner i konstvärlden...

 

Bernt

 

 

Postat 2008-08-28 18:25 | Läst 10074 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

I love Crimson...

Så var jag då igår och hämtade den första 50 x70 canvasutskriften på orkidén hos Crimson. Jag skall göra tre stycken totalt av bilden men tyckte det var bäst att  testa först med en.
Jag har aldrig haft någon kalibrator till mina olika skärmar utan kört med Adobes gamma program, och det har fungerat bra för mig i alla år.
Utskriften var superbra. Skönt att jobba med proffs!Promenerade sedan från Brännkyrkagatan ner till Slussen för att ta tunnelbanan hem till Odenplan. Där var det stopp i trafiken på min linje pga bråk och skadegörelse, och i stället för att vänta på att trafiken skulle komma igång igen så gick jag hela vägen hem till Dalagatan...

Fick just nu ett mail att dom andra två utskrifterna redan är klara...

 

Bernt

Postat 2008-08-28 11:33 | Läst 11816 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Min outfit...

Jag tyckte det var dax att köra en outfit nu, det gäller ju att hänga med dom andra i bloggvärlden.

Skjorta från Mover 1990
Jeans från Miller 2006
Bälte från hantverkare på Christiania 1970
Skor (Henri Lloyd) övertagna från en kamrat
Pilotväska  FinnAir från 1972

"En sportigt elegant klädsel som varken rymmer några avancerade färgmatchningar eller modemåsten, ledorden är snarare avskalat och enkelt" (Saxat från en blogg).

Jag har kört med samma "uniform" i säkert trettio år nu, bekvämt och billigt.
Samma typ av kläder men fabrikat har varierat lite under åren.I slutet på 80-talet och en bit in på 90-talet arbetade jag som designer och grafisk formgivning åt klädföretaget Mover. Jag gjorde då deras kataloger, annonser, etiketter m.m. plus en massa annat.
Skjortorna jag då köpte från dom har hållit bra genom åren, jag hade ca tjugofem stycken från början och har fortfarande en fyra/fem stycken hyggligt hela kvar.

 

Det var allt just nu...

/Bernt 

Postat 2008-08-26 14:36 | Läst 10872 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
1 2 3 ... 6 Nästa