CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Fotoillustration och ibland kan allt gå fel samt en undran om Karlsson

På traffen i onsdags på Ellens Bageri frågade Staffan mig om jag inte kunde lära ut lite om hur jag arbetar med mina bilder i photoshoppen. Du skriver ju inte så mycket om det i bloggen sa han, och det har han nog rätt i.

Jag arbetar nästan jämt på känsla när jag gör mina bilder och har därför ibland lite svårt att exakt komma ihåg alla steg efteråt.
När jag startar har jag naturligtvis en idé om hur slutresultatet skall bli. Sen provar jag mig fram hela tiden, men det är inte helt ovanligt att jag drar iväg åt något helt annat håll än jag tänkt från början.
I just det här fallet med mina senaste digitala "fejkade" gummitrycksbilder fick jag idén först från fotografen Henry B Goodwins bilder från 1920-talet men jag gick också ut på nätet och tittade på en hel del äkta vara.

Så här ser det ut i lagerpaletten på just den här bilden när jag rensat bort alla outnyttjade lager som tillkommit under arbetet, och det kan bli måååånga.

 

Ibland kan allt helt bli fel.

Trots fel i både exponering och vitbalans går det att numera rätt bra att få till en hygglig bild med lite arbete. Allt gjort i senaste ACR:en.

Hemma hos Christer 2008-09-16 kl.21.59

 

Världens bästa Karlsson

Ibland tänker jag på "Karlsson på taket" och hans Sverigeresa. Har han kanske dragit till varmare trakter under vintern eller flyttat till något skatteparadis? Hans tvillingbrorsa träffade jag i alla fall på Stadsbiblioteket här i stan häromdan tillsammans med kusinen Pippi och herr Nilsson.

Karlsson förra året när han var på besök hemma hos mig i Vasastan, sina gamla hemtrakter.

 

En liten färgklick så här i vintermörkret (RGB).

Dunkers, Helsingborg 2008-09-25 kl.12.11

 

-Det är mycke nu!

/Bernt

 

Postat 2009-02-27 18:13 | Läst 6874 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Att gå på sparlåga och ett besök på Hornsgats(Puck)eln.

Vintern och den mörka årstiden har aldrig varit min grej. Helst skulle jag vilja gå i ide i november någongång och sedan vakna upp i april när värmen och ljuset börjar komma tillbaka.
Det var lättare att klara av vintern förr när man hade ett arbete att traska iväg till på dagarna. Nu sitter man mest i sin lilla kammare och häckar, arbetar lite med föregående säsongs bilder, läser lite böcker och kollar på lite DVD-filmer.
Man skulle naturligtvis kunna dra iväg söderut under vintern, till södra Frankrike, Sicilien eller Greklands övärd som är platser jag besökt och gillar. Men dubbel bosättning är lite marigt ekonomiskt just nu med den pension jag har. Men en vacker dag kanske Lottoraderna slår in och då...
Bilden ovan: "StillAlive" skulptur av Anna Hesselgren


För att pigga upp mig lite i stockholmsgrådasket tog jag tog en tur upp Hornsgats(Puck)eln och Ellens Bageri igår eftermiddag för att ta en fika och prata en stund med likasinnade. Fast om jag skall vara ärlig så lyssnade jag nog mest på de andra, men det kan vara väl så givande. Mycket Leica-snack även den här gången vilket är rätt farligt eftersom det skapar kraftigt habegär.Föredömligt kamerahandhavande vid långa exponeringstider av Monica, urklipp från bilden ovan.Micke kan ibland se lite trött ut när han inte får pilla på sin Leica M6:a eller något billigt traderafynd......men han piggnade snabbt till när han fick tag i en fin gammal Nokonmat att pilla lite på.
Jag fick också tillfälle att titta i en fin katalog med bilder av Rolf Winqvist från en minnesutställning 1970 (tror jag) på Liljevalchs. När jag var en så där 18-20 år brukade jag på vägen till jobbet gå förbi Ateljë Uggla på Kungsgatan där Winqvist arbetade.  
Han hade en liten utställning i entrégången där i gatuplanet där jag då och då brukade titta på hans bilder. Många av bilderna jag sett där fanns med i katalogen, det är märkligt det här med bra bilder dom liksom bränner sig fast i hjärnbarken på en.
Bengan hade också med sig ett exemplar av Södertälje Posten till mig där det i det fina reportaget om honom också fans på bild på mig tillsammans med Krister som också hade med sig en bild på mig som han hade tagit  vid en tidigare träff, sånt piggar upp och det tackar man för!

Det var allt!

/Bernt

PS. Sorry! Men det där med namn är jag urkass på att notera. 

Postat 2009-02-26 05:37 | Läst 7403 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

En totalt misslyckad svamp expedition.

I september i höstas när jag var nere på besök hos min kamrat Christer i Brödåkra gjorde vi bland annat en tur till skogarna på Hallandsåsen för att försöka få tag på lite svamp.
Efter ett tips hamnade vi till slut vid Rössjön en bit nordväst om Örkelljunga. Med glatt humör traskade vi raskt iväg upp i skogen med våra svampåsar som vi trodde snart skulle vara fyllda med skogens läckerheter. Perfekt natur för svamp var det också, tyckte vi i alla fall. Men tji fick vi trots ett par timmars klättrande i den kraftigt kuperade terrängen, inte en ätbar svamp. Kanske var det lite för sent på säsongen.
Men vi fick i alla fall en hel del motion plus några bilder, vilket gjorde att man pilsnern och wirren satt fint när vi kom hem frammåt kvällen.

2008-09-22 kl.14.57

2008-09-22 kl.15.18

2008-09-22 kl.15.34

Carlzon in action. Foto: Christer Smedberg.

 

 

What uses having a great depth of field, if there is not an adequate depth of feeling? - W. Eugene Smith

/Bernt

Postat 2009-02-24 01:44 | Läst 7502 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Min första och senaste "digitala" dagbokskamerabild.

Jag skaffade mig min första digitala dagbokskamera hösten 2003, en PowerShot G5:a. Det här var den första bild jag tog med den efter det att jag laddat batteriet. Den var om man jämför med dagens priser hiskligt dyr, jag har för mig att den kostade runt åtta tusen spänn.
Vi har haft ett gott sammarbete genom åren och jag har också tagit många av mina självporträtt med den. PowerShot G5 2003-10-17 kl.17.37.Min senaste blogg och dagbokskamera Panasonic LX3 har nu övertagit G5:ans jobb och den följer alltid med mig på mina vandringar på stadens gator och lokalbesök. Man ser i den här bildens centrum att det tillkommit en hel del byggnader under åren och flera projekt är också på gång. Panasonic LX3 2009-02-20 kl.14.54.

 

Man blir inte förvånad direkt!
Försäkringsbolagen har börjat chockhöja premierna för kunder med betalningsanmärkningar. Folksam är värst med sina höjningar, 40-100 prcent för att försäkra bilen, villan, lägenheten eller fritidshuset.
Man kan undra vilken grupp dom kommer att mjölka nästa gång, taxiförare, vårdbiträden, lapplisor, byggjobbare eller kanske fotografer...
Ha en trevlig vecka!
Bernt

Postat 2009-02-23 10:56 | Läst 9178 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Me myself and I

I går kom Fotosidan Magasin nr 1/2009 ut (på mässan) och jag har ju några av mina självporträtt med där, vilka vet jag inte riktigt än. Tidningen fick åtta stycken från mig att välja ibland, så det blir lite spännande att se vilka dom valt. Själv har jag ju mina favoriter naturligtvis.

 

 
Trevlig (själv)porträtt helg!
/Bernt

Postat 2009-02-21 11:12 | Läst 11888 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
1 2 3 Nästa