CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Jag fick några rader från Patricia i Mexico...

Hey man, you are the reason I join in this gallery. I saw your hdr photo, then I went to your profile, and saw your photos, I just stood breathless. You have the most amazing face I have ever saw. Full of life, full of shame, full of mystery. I can assure you that you have a story for each wrinkle. And your words hit me hard. I haven't seen all your work, but be sure that I will be hanging a lot neer your site. THANK YOU VERY MUCH!
/Patricia


Nu blir det konsumentupplysning...
Mellan den 6 och 8 juni är det dax att besöka Mickebergland!
 

Micke Berg visar:

No Comments.

Svartaste, vackraste, sensuellaste Stockholmsutställningen Ni sett?

Vernissage: Fredag den 6 juni, 1300-1700.

Cafe Spuntino, Erstagatan 9, Stockholm

Obs. Bara 6,7,8, juni.

http://www.mickebergphoto.blogspot.com/

 

 

//Bernt

Postat 2008-05-29 10:53 | Läst 17366 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Promenad från 30-talet till 70 och 80-talet...

För att försöka få upp flåset lite inför fjällsemestern har jag börjat promenera några timmar varje dag. Det är lite lättare om man har något mål för sin promenad men inte helt nödvändigt eftersom Stockholm är som vackrast så här års.

 

 

 

 

 

 


Igår gick jag först upp till Slussen och Stockholms Stadsmuseum för att titta på en utställning med Andreas Feiningers  stockholmsbilder från 30-talet.

Andreas FeiningerÅren 1933-39 bodde och verkade den världsberömde fotografen Andreas Feininger i Stockholm. Här blev han snabbt en av de ledande arkitekturfotograferna. Med den nya saklighetens ögon dokumenterade han det framväxande folkhemmet. 1939 lämnade han Sverige för USA där han är mest känd för din tid som fotograf för Life Magazine.
1936 utkom fotobildboken STOCKHOLM, idag en raritet.1991 skänkte Feininger fotografierna ur boken STOCKHOLM till Stadsmuseet och då gjordes en ny utgåva "Andreas Feininger Stockholm 1933-1939" som jag råkar ha i min fotobokhylla. Finns att köpa i Stadsmuseets shop för 75.00 kr, ett riktigt fynd!

Det var fint promenadväder så jag fortsatte att gå neråt city. Hamnade efter ett tag nere vid Kungsträdgården där jag tog en liten rökpaus på en bänk. Framför mig fanns ett rödlyse och där stannade det plötsligt ett tiotal motorcycklister, ett sånt där gäng i svarta läderkläder med lustiga märken på ryggen som gillar att åka motorcyckel tillsammans och skrämma skiten ur folk. Det lät som ett åskväder när alla sen drog iväg.


Hans Gedda på ÅmellsEfter en stund vandrade jag vidare till Åmells på Birger Jarlsgatan 14, där pågår just nu en utställning  "Svenska angelägenheter - porträtt av fotografen Hans Gedda".

Hans Gedda är en av vårt lands bästa och mest välkända porträttfotografer.
På Åmells visas porträttbilder ur hans stora produktion från 70 och 80-talet av den tidens mest framträdande aktörer inom såväl politik och näringsliv som inom kultureliten, Olof Palme, Nelson Mandela, Andy Warhol, Hasse Alfredsson, Lena Nyman. Ingemar Stenmark, Björn Borg, Ulf Lundell m.fl. Härligt mustiga kopior (utskrifter?) som  om kunde få köpa för ca 30.000 kr styck.
Man kan klart se att Gedda är varit influerad av andra storheter som tex Rickard Avedon och Irving Penn.
Jag kommer mycket väl ihåg när jag såg Geddas bilder första gången, det var i Ateljé Ugglas skyltfönster på Kungsgatan här i Stockholm. Jag brukade gå förbi där ibland på väg till mitt dåvarande arbete. Till att börja med för att titta Rolf Winqvist fina porträttarbeten. När Winqvist avled tog Gedda över ateljén under några år.
Intervjuv med Hans Gedda i Eskilstuna-Kuriren

Efter ca tre timmar var jag hemma igen på Dalagatan lite varm och svettig. Ölen jag tog smakade utmärkt, min favoritöl just nu är Hell från Jämtlands Bryggeri.

Hade bäst!

Bernt 

 

Postat 2008-05-28 08:50 | Läst 9056 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Polaroidbilder från 1972

 

Tiden flyger iväg... lite privata polaroidbilder från 1972. Alla tagna med min Polaroid Land 450 kamera (som jag fortfarande har kvar) och med svartvit film på 3000 ISO.

 

Jag arbetade på den här tiden rätt mycket med en polare som hade en butik på Gamla Brogatan i Stockholm ( snett emot Gamla Bro) och han köpte den här kameran åt mig i New York hösten 1971. Ni som var med då kommer säkert ihåg hur Gamla Brogatan var då med butiker som Western Surplus, Sko Uno, Tio Gruppen, Randiga Rutan, Indiana, Arbetarboden m.fl. Nu ligger där bara en massa fancy butiker.
Vi var unga då och det fanns inga gränser för någonting...

 

To next time..

Bernt 

 

 

 

Postat 2008-05-27 21:29 | Läst 8665 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Tre veckor kvar...

Sommarresan till Härliga Härjedalen är nu bestämd. Den 16 juni måste ryggsäcken vara färdigpackad. 7 veckor blir det i år i vår fjällstuga på Viksjövallen i Ljungdalen.
Min fru arbetar nu som sköterska på ett privat äldreboende här i Vasastan som kommer att stängas i halvårsskiftet. Men hon kommer att få full lön ett helt år framåt och det är därför kan vi ta denna långa semester i år. Jag har ju ständig semester numera.

Det kommer att bli en hel del läsande däruppe för mig som vanligt. Någon hängmatta har vi inte men däremot köpte jag igår en hel trave "hängmatteböcker" till bra pris. Jag gillar att läsa deckare på sommaren och i år blir det många "svenskdeckare" toppat av en Lundellare. Tvåhundraåttiofem spänn för alla på Myrorna. Jag skall försöka få tag i Stieg Larssons "Män som hatar kvinnor" också så att jag kan plöja igenom hela hans Millennium serie. Eftersom jag numera inte har den skarpa syn jag hade tidigare kan inte pocket komma ifråga tyvärr.

 

När jag var nere i Skåne skaffade jag mig ett nytt objektiv också, en  Canon EF 50 mm 1:1.4. Begagnad till ett hyggligt pris med filter och motljusskydd.
Chasid skrev tidigare om sin test av objektivet  i sin blogg:
Canon EF 50/1.4: Skärpa 5, byggkvalitet 3, mekanik 3, optisk prestanda 4, autofokus 4, objektivpersonlighet 3


Chasid har gjort sin test med en fullformatare. Jag har tagit min testbild med min Canon 350D som gör att brännvidden för mig blir 80 mm. Jag tycker som Chasid att skärpan är kanon och den sitter fint även i kanterna. Stora bilderna 100 % crop, den undre med min normala skärpning för 350:ans bilder.

 

Citat från en film jag såg inatt:
-Du kan inte få honom att prata, han säger bara en mening om dagen.
- Vad gör han resten av tiden?
- Han tänker och funderar på vad han skall säga nästa gång.

Hade gott i försommaren!
Bernt

 

 

Postat 2008-05-25 16:45 | Läst 9908 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Slutrapport från Brödåkra plus lite annat..

Söndag 18 maj
Så är man tillbaka till storstan igen efter ett antal veckor hos min vän Chris i Brödåkra på den skånska landsbyggden. Fint försommarväder har det varit hela tiden. Chris arbetar numera som "trucker" men han har tidigare också arbetat som kock vilket betyder att jag fått en hel del delikata middagar. Höstresan är redan inplanerad i månadsskiftet augusti/September.
Swebus är nog billiga att åka med, men sex timmar utan paus i en fullsatt buss är däremot inte så kul för min kropp. Dessutom hade jag två ungdommar framför mig som högt och tydligt ville berätta om sitt liv och leverna för alla i bussen hela vägen från Helsingborg till Jönköping.
Vid bussbytet i Jönköping skall det enligt tidtabellen vara ett kort uppehåll på 10 min för en bensträckare. Men bussen har under de år jag nu åkt sträckan (Stockholm <–> Helsingborg) alltid varit försenad dit så det har blivit så att man bara får rusa till nästa buss med sin packning. Hemma i stan utpumpad vid 22-tiden.Tisdag 20 maj
Även fast jag numera bara gör de bilder jag har lust med utan någon tanke på arbete/utställningar/försäljning och liknande så känns det naturligtvis fint när ens bilder uppskattas då och då...
Större bilder finns att se här och här !

 

Torsdag 22 majShoot Like a Pro. Trots att jag sen över 40 år är inbiten "Djurgårdare" har jag hjälpt en lika inbiten AIK:are med en blogglogotype. Det är min systerdotters man Janne Ericsson som har en skotträningskola på AIK Hockeys anläggning på Ulriksdals IP i Solna.
http://shootlikeapro.wordpress.com/


Pink FloydTill slut måste jag också gratta dom gamla "rockgubbarna" i Pink Floyd till Polar Music Prize 2008. Dom har väl sett sina bästa dagar nu men dom har tidigare gjort flera album som hör till rockhistoriens största. The Dark side of The moon, Wish you were here, The Wall t.e.x.


To next time...
Bernt

Postat 2008-05-22 16:09 | Läst 7460 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
1 2 3 Nästa