CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Från London via Dublin till Galway och sen nu från Dalagatan, 51 år senare.

Det blir en hel del rotande och rensade bland filer och bilder när lådor och hårddiskar börjar bli fulla. När jag för en massa år sedan gick jag igenom en del gamla dialådor och hittade bla dessa bilder som är från en resa jag och en kamrat gjorde till England och Irland sommaren 1964. Vi liftade från London upp till Liverpool där vi sedan tog en färja över till Dublin och därifrån var det meningen att vi skulle lifta vidare över Irland till Atlantkusten och Galway. Men det visade sig att portieren på det lilla hotell vi tog in på i Dublin talade lite svenska. Han hade arbetat i på ett hotell i Malmö tidigare och han kom ursprungligen också från Galway och skulle dessutom åka över dit och hälsa på sina föräldrar om ett par dagar. Så då fick vi hänga på...bra va!
Då (2007) skannade jag in de ganska blekta glasmonterade Hasselbladsdiorna från resan lågupplöst på min då mycket enkla flatbäddare. Dom hade genom åren fått ett häftigt rödstick men det gick att fixa till ganska hyggligt.
Tänk att man på den tiden (1964) släpade omkring på sin bladare med 40, 80, 150 mm gluggar + en SWC. Men man var ung och stark då...

.

Åsså en bonusbilder!

Min gamla fina LX3 kamera har ledsnat nu efter det att vi har haft många fina år tillsammans. Jag gillade 24 mm optiken plus den lilla sensorn, perfekt som dagbokskamera. Jag köpte i våras till ett bra pris en lite över åtta månader gammal Richo GR som är en mycket bra kamera, som också går ner i fickan och passar ihop bra med min nya lite större Fuji X100T.

Så är det!

/Bernt

Postat 2015-10-19 16:21 | Läst 3430 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Fönster mot världen.

När man som jag blir lite lagom äldre har man skaffat sig en hel del morgonrutiner. Det jag börjar med varje morgon är såklart att sätta på kaffe pannan med en tre fyra koppar starkt kaffe. När jag ändå är köket tittar jag sedan ut genom gårdsfönstret och kollar hur många + eller - grader det är ute. Inne i vardagsrummet (där en kamera nästan alltid finns) brukar jag kasta ett öga ut på gatan för ett få en liten aning om hur vädret är. Inte varje dag men ibland tar jag en bild eller två. Samma sak på kvällen innan jag kastar mig i bingen. Dom flesta bilderna här är tagna med min gamla numera lite dåliga LX3 som med sin vidvinkliga 24 mm passade utmärkt som dagbokskamera. Mest vinterbilder den här gången.

.

Och nu över till något helt annat...

Eftersom jag var inne och rotade i gamla filer när jag gjorde gatubilderna ovan så kommer här en annan gammal (väder)bild tagen på midsommarafton 2007 några hundra meter från vår dåvarande fjällstuga i Ljungdalen.

Det var allt!

/Bernt

Postat 2015-10-15 15:03 | Läst 3855 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Torpsäsongen över för den här säsongen!

Som förra året blev det ca åtta veckor på raken i sommar på vårat gamla soldattorp i sommar plus några långhelger under september och början av oktober. Men nu i helgen som var bommade vi igen det för den här säsongen efter som dagarna inte längre är så varma och nätterna rätt svala.

En sista tur till vår stora trollskog gjorde vi också i helgen och jag fick ett riktigt träningspass när jag snubblande om kring bland nedfallna träd och mossklädda stenar medans hustrun fick ihop ett bra lass av årets sista kantareller.

.

Till slut då en sida med bra fotografi, fotografen MATT BLACK! Fick tipset på Micke Bergs blogg.

/Bernt

Postat 2015-10-07 13:37 | Läst 2465 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera