CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Panasonic LX3 vs Panasonic GF1

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

 

Jag har läst här på FS-bloggen att en del LX3 ägare uppgraderat till nya GF1:an. Lite sugen blir man ju även fast det inte är aktuellt för min del, just nu i alla fall.

Jag gillar verkligen min lilla LX3:a och den hänger med mig överallt numera. Varför blir jag då lite sugen på GF1:an? Jo för den större 4/3 sensorn naturligtvis. LX3:ans lilla sensor är bara på 43mm2 mot GF1:ans 225mm2. Detta gör att man tex kan klättra upp i ISOn rätt ordentligt när det behövs. Jag kör aldrig LX3:an över 400 ISO och för det mesta på 200. På GF1:an kan man (vad jag har sett) gå upp till 1600 innan det börjar bli för brusigt.

 


 

 

På Flickr har jag hittat en bra jämförelsetest mellan GF1:an och LX3:an. Och lättast att jämföra jpegtestbilderna (400 ISO) från de två ”Panasonicarna” är att öppna två browserfönster. Vill man gå lite djupare finns det också RAW filer att ladda hem.

Lite beroende på vad man skall fotografera så har båda kamerorna sina fördelar tycker jag. Om man är ute efter bättre bildkvalité så vinner GF1:an klart men den är också större och nästan dubbelt så dyr.

 

 

En liten påminnelse!

 


 

Sista möjligheten att se Irving Penn utställningen på Gun Gallery den här helgen.

 

 

 

Dean Martin vs Foster Brooks

Trevlig kväll och helg!

/Bernt

 

Postat 2010-01-29 17:55 | Läst 5616 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Vintern håller stan i ett järngrepp plus en flygande LX3:a

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

 

2010-01-27 kl.13:45. Kornsnö och blåsigt på min gata i går vilket gjort att jag hållit mig inomhus hela dagen.

 


 

Har man tex en LX3:a plus en RC helikopter kan man om man är lite händig göra sånt här!

Midwinter in Sweden by Henning Sandström. Blås upp den till fullskärm och njut!

 


 

Nu har klockan dragit sig över 01:00 så det är hög tid att ställa in siktet på bingen. Kanske får man drömma lite om sommaren…

 

Hade gott därute!

/Bernt

 

Postat 2010-01-28 01:05 | Läst 4937 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Hoppas ni mår bra?

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

Jag har mått lite taskigt ett par dagar igen och kan inte riktigt komma på vad det är som fattas mig. För lite solljus kanske? Vitaminbrist? Vintern?

 


 

Fast idag trots mitt tungsinne tog jag mig ner till Gun Gallery för att titta på Irving Penn utställningen där. Bättre uppiggande medicin kunde man knappast få. På utställningen visades många av Irving Penns mest kända platinabilder från femtiotalet och frammåt. Jag har flera böcker om Penn och de flesta med utmärkt tryck där jag sett de flesta bilderna tidigare men att få se originalkopior av denne ikon inom fotografikonsten kändes som sagt mycket uppfriskande i grådasket.

 

 

 


 

Bra inressant  läsning om Irving Penn finns här!


Gun Gallery.

 

 

Annars då…

 


 

Vår skidåkande kamrat från söders höjder hetsar oss Leicaägare lite igen i sin blogg. Han kallar oss ”Leicarunkare” den spjuvern och det får han naturligtvis göra. Men jag har inte sex med min Leicakamera (inte ännu i alla fall) även fast det är en svindlande tanke så här på ålderns höst. Brudarna springer ju inte efter en längre precis…

 

Nu längtar jag efter ljuset och värmen! (under tiden håller jag min tyska plåtbit varm).

/Bernt

 

 

Postat 2010-01-25 00:08 | Läst 5950 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

Ett TV-tips för kvällen!

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

 


 

Har ni tillgång till AXESS kanalen i ert TV utbud kan ni där i kväll klockan 20.00 se en kanadensisk dokumentärfilm om Fotografen Edward  S. Curtis (1868-1952.)

 

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE MicrosoftInternetExplorer4


 

Trevlig kväll och helg!

/Bernt


 

Postat 2010-01-22 15:45 | Läst 4609 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Så mycket 70-tal och full fart mot 70-års strecket.

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Nyligen startades en ny grupp här på FS Kodachrome 2010. Man har ju dragit igenom en hel del Kodachromeruller i sina olika kameror genom åren och de flesta bilderna från dessa ligger numera arkiverade på olika Carousell magasin i min källare. Jag kommer nog inte att ta några nya Kodachrome rullar men jag kommer troligen att skaffa en skanner för min framtida M-kamera fotografering. När det sker kommer jag  antagligen att skanna av lite gamla Kodachromebilder också.

Den avfotograferade Kodachromebilden ovan på min hustru är tagen i Rom den 25 april 1976. Så mycket 70-tal i bilden, sjalett, blus med puffärmar, jeans kjol och Frye boots. Och då kanske vän av ordning frågar sig hur jag efter så lång tid kan komma ihåg datumet när bilden togs? Jo så här var det. Bilden är tagen i den stora parken Villa Borghese. Just den här dagen när vi var där och jag satt och läste en gammal DN kom det fram en äldre dam till oss och frågade om vi var svenskar och om vi hört det ruskiga som hänt i Stockholm. Det hade vi inte, och då berättade hon om ockupationen av Västtyska Ambassaden som skett dagen innan, alltså den 24 april 1975. Senare när vi kom tillbaka till vårt hotell lyssnade vi på svenska nyheter på vår medhavda radio.  

 


I helgen hade jag besök av mina barn och barnbarn som kommit för att fira starten av min sextioåttonde (68) säsong på den här planeten. Det kändes fint. På plats den här gången var min svärfar Jocke, min dotter Malin med sin man Claes och barnbarnen Josephine, Beatrice och Benjamin plus min son Joakim med yngsta barnbarnet Elliot. Allt gick lungt och städat till som vanligt. På bilden några av juniorerna i köket.

 

Jag fick också i går en liten hyllning av Eva på Hemmabloggaren. Fast hon visste antagligen inte att vi firade min födelsedag i går (en dag i förväg).

 

Trevlig start på veckan önskar jag er alla!

/Bernt   

 

 

Postat 2010-01-18 14:51 | Läst 6084 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera
1 2 Nästa