CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Studiofotografering

Ja, studio och studio. Man tager vad man haver...
Canon 350D
Sigma 17-70 mm f/2.8
Canon Speedlight 430EX
Radiosändare från Kaffebrus
Hemmagjord suftbox
SLIK släde
Stativ för kamera och blixt
Fondpapper 50 x 70 cmAnagllyphsfotografering. När man skall gör en 3D anaglyphsbild måste man ta två bilder med förskjutning i sidled. En bild för vänster öga och en för höger öga. Förskjutning för för t.e.x vyer är som avståndet mellan ögonen, vid närbilder kan det handla om bara bara nån centimeter.

Har man då tur att ha en SLIK släde kan man förskjuta kameran i den i stället för att flytta stativet.På den här bilden hade jag Sigman på 17 mm och skärpan ställd på lokets bakdel, 2 sek exponering med f/22.0 och blixt. Här kan man se förskjutningen mellan  vänster och högerbilden
Sen börjar pysslandet om man vill göra det manuellt i Photoshoppen. Det finns också program att hämta på nätet som kan göra det med automatik, mest PC program.

Om ni är intresserade så finns det på den här sidan en bra steg för steg tutorial!Den färdiga bilden, finns att se större här ! Ni måste leta fram några röd-gröna 3D glasögen för att se effekten, men om ni har ett rött och grönt filter så går det också bra.

Några andra anaglyphser jag gjort:
3D Anaglyphs I      

3D Anaglyphs II     

3D Anaglyphs III

 

En Skånebild igen, här står jag på en flygbild över Helsingborg. Det var en stor utställning med flygbilder på torget vid Dunkers kulturhus sist jag var där.

 

To next time...

Bernt


  

Postat 2008-04-13 14:38 | Läst 12516 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera