CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Lite om allt möjligt den 14 maj.

Smet häromdagen ner till Fotografiska för att kolla in Bressonutställningen. Och hur var det då? Många bilder var det och alla de "kända" var naturligtvis med och stor igenkänningsfaktor med andra ord. Men lite rensning i materialet hade nog inte skadat, en hel del för mig ointressanta bilder.

För ett par timmar sedan såldes en liten vintagekopia (14,5 x 22 cm) av HCBs ikoniska strandbild på Bukowskis för 32´, utropet var 40-60´.

I förra veckan var jag uppe på Östermalm och tittade då in på Auktionsverkets kommande auktion. Den moderna konsten kollade jag av ganska snabbt eftersom jag den här gången mest var intresserad av  fotoauktionen.

Många fina bilder av svenska fotomästare fanns det att titta på, Hans Hammarskiöld, Tore Johnsson, Walter Hirsch, Christer Strömholm m.fl.

Nick Brandt, Hans Hammarskiöld och Georg Oddner.

........................................................................................................................................................

Annars då...

I förra veckan hälsade jag också på "grabbarna" på Tårtan. Mitt första besök där i år och också mitt första besök där också sedan återflytten. Trevliga samtal som vanligt om allt mellan himmel och jord. Men mest om fotografi såklart, både bild och teknik. Lite sjukstuga också i början.

.

/Bernt

PS! Intressant läsning om dagens pressfoto och bildbearbetning hittar ni HÄR!

Postat 2013-05-14 16:33 | Läst 5872 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera